Οι ρώσοι τουρίστες έχουν φέτος το ρεκόρ!

Σημαντική είναι η συμμετοχή των Ρώσων, ο αριθμός των οποίων θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα. Ενώ στην Κύπρο, παρότι τον Μάιο και τον Ιούνιο οι αφίξεις από τη Ρωσία ήταν μειωμένες, η συνέχεια ξεπέρασε τις προβλέψεις.

Και μια και μιλάμε για τη Ρωσία, οι επιπτώσεις στην ελληνική αγορά από το κανόνι που βάρεσε το ρωσικό τουριστικό πρακτορείο δεν φαίνεται να είναι της έκτασης που είχε εκτιμηθεί αρχικά, και συγκεκριμένα ότι η ζημιά θα ανέλθει στα 300 εκατ. ευρώ, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδης. Στην Κύπρο δεν ήταν πάνω από 150 Ρώσοι όταν έσκασε το κανόνι. Και στην Ελλάδα οι ρώσοι τουρίστες ήταν πολύ λιγότεροι από 10.000. Σύμφωνα, πάντως, με μεγάλες ελληνοκυπριακές τουριστικές επιχειρήσεις, εδώ και δύο χρόνια υπήρχαν ενδείξεις ότι το εν λόγω ρωσικό τουριστικό πρακτορείο δεν πήγαινε καλά και αρκετοί είχαν πάρει τα μέτρα τους.

Καλά είναι τα νέα και από το μέτωπο της κρουαζιέρας. Οι προβλέψεις έχουν επαληθευτεί και το σημαντικό είναι ότι είχαν μεγάλη ζήτηση νέοι προορισμοί σε μικρά νησιά του Αιγαίου που εγκαινίασε η γνωστή κυπριακή εταιρεία Louis. Κατόπιν αυτού και άλλα νησιά εντάσσονται στους προορισμούς, ενώ για το 2015 – 2016 ξεκινάει κρουαζιέρα στο Ιόνιο, με τα κρουαζιερόπλοια να ξεκινούν από την Κόρινθο, ίσως και από την Κροατία, όπου όσοι έρχονται από χώρες της Ευρώπης θα επιβιβάζονται απευθείας στο πλοίο.

Αυτό, πάντως, που επισημαίνουν κύκλοι της τουριστικής αγοράς είναι ότι εύκολα κάποιος έρχεται στην Ελλάδα για τουρισμό και εύκολα μπορεί να φύγει και να μην ξανάρθει αν οι τιμές είναι υψηλές και η ποιότητα του φαγητού δεν είναι άριστη.


Σχολιάστε εδώ