Ξεσηκώνει τους βουλευτές της ΝΔ ο Βενιζέλος

Όταν δεν επιβάλλει εξαρχής τις απόψεις του, υποχρεώνει το Μέγαρο Μαξίμου σε αλλαγές και διορθωτικές κινήσεις που συνάδουν με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Αφορμή αυτή τη φορά οι εξελίξεις σχετικά με τον φόρο ακινήτων, όπου ο κ. Βενιζέλος εμφανίσθηκε προς τα έξω ότι ήταν εκείνος που επέβαλλε και τις αλλαγές και την αναβολή στην καταβολή της πρώτης δόσης. Ενώ είχαν προηγηθεί τα αλλεπάλληλα διαβήματα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προς το υπουργείο Οικονομικών, από την εποχή ακόμη του Γ. Στουρνάρα, οι οποίοι ζητούσαν επιτακτικά να γίνουν διορθώσεις στον φόρο. Παρά ταύτα, ήταν ο κ. Βενιζέλος εκείνος που ανακοίνωσε την αναβολή της δόσης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, κλέβοντας ουσιαστικά τη… δόξα από τη Νέα Δημοκρατία.

Εκείνο που περισσότερο απʼ όλα εξόργισε τους γαλάζιους βουλευτές ήταν αφενός το ύφος (…χιλίων καρδιναλίων) του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου η αποστροφή του: «ζήτησα και αποφασίστηκε…». Στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει αναβρασμός και για έναν επιπλέον λόγο: Παρά το γεγονός πως είναι στην ίδια κυβέρνηση κι εφαρμόζουν την ίδια πολιτική, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται πιο φιλολαϊκό και περισσότερο κοινωνικά ευαίσθητο.

«Δεν γίνεται να τρώμε εμείς την μπόρα και να παίρνει τη δόξα ο Βενιζέλος», τονίζουν, ενώ εκφράζουν την έκπληξη και τη δυσφορία τους για την ανοχή του Μεγάρου Μαξίμου στην τακτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Αν περάσει στον κόσμο η εντύπωση ότι εμείς είμαστε οι ανάλγητοι και στο ΠΑΣΟΚ είναι οι κοινωνικά ευαίσθητοι, θα το πληρώσουμε στις εκλογές», σημειώνουν.


Σχολιάστε εδώ