Να γλιτώσουμε από τον Κακλαμάνη…

Και οι αλλαγές που έφερνε η κυβέρνηση δεν θα περνούσαν, γιατί ήταν βέβαιο ότι θα υπήρχε πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ, αφού πάρα πολλοί βουλευτές του συμφωνούν με τις θέσεις του πρώην προέδρου της Βουλής και επομένως δεν θα ψήφιζαν τα σχέδια του Μαξίμου.

Ο κ. Κακλαμάνης, αν και άρρωστος (είχε πνευμονία), πήγε στη Βουλή και, παρόλο που δεν μετέχει στο Τμήμα, πήρε τον λόγο ως πρώην πρόεδρος της Βουλής και κατακεραύνωσε την ντροπολογία υπέρ των μεγαλοεκδοτών αλλά και τις αλλαγές στο «πόθεν έσχες», απευθύνοντας μάλιστα έκκληση να αποσυρθεί το θέμα αυτό και να συζητηθεί στην Ολομέλεια. Πλην, όμως, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οχυρώθηκαν πίσω από την «τρόικα», με τον ισχυρισμό ότι και οι ρυθμίσεις για το «πόθεν έσχες» είναι προαπαιτούμενο για να μας δώσουν τη… δόση μας.

Έτσι, κατάφεραν τελικά και γλίτωσαν από τον Κακλαμάνη.

«Όχι» από το Γενικό Λογιστήριο

Απέναντι, όμως, στο πολύ ακριβό δώρο προς τους νταβατζήδες στάθηκε και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που για άλλη μια φορά τίμησε την αποστολή του και δεν ταυτίστηκε με τις διαθέσεις της κυβέρνησης, που κατέθεσε τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής την τροπολογία, η οποία κάλυπτε 23 σελίδες και ήταν τριπλάσια του νομοσχεδίου στο οποίο εντάχθηκε, για την κύρωση σύμβασης δωρεάς στο Νοσοκομείο της Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», που ήταν μόλις 7 σελίδες!

Η εντολή ήταν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να υποβάλει μέσα σε λίγες ώρες την έκθεσή του, κάτι που καθιστούσε αδύνατη την πλήρη μελέτη της τροπολογίας, γιʼ αυτό και ο γενικός διευθυντής Βασίλης Κατριβέσης σημειώνει στο δισέλιδο έγγραφό του: «Τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια εντός των οποίων ζητήθηκε η σύνταξη της έκθεσης δεν επέτρεψαν την ολοκληρωμένη επεξεργασία της τροπολογίας και την εκτίμηση των οικονομικών αποτελεσμάτων»!

Τι άλλο από άδειασμα είναι η παραπάνω επισήμανση; Κι όμως, η Βουλή νομοθέτησε χωρίς να γνωρίζει το ακριβές κόστος του δώρου προς τους βαρόνους του Τύπου, το οποίο θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό και τον λογαριασμό θα τον πληρώσει το μόνιμο κορόιδο, ο ελληνικός λαός.

Να σημειώσουμε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κράτησε αποστάσεις σε αυτό το καυτό θέμα. Και αυτό κάτι λέει..


Σχολιάστε εδώ