Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΤΥΧΑΙΑ…

Βέβαια, απέφυγα να καταθέσω τη σκληρή πρόβλεψη ότι η ομάδα του Αναστασίου ήταν δύσκολο να δείξει καλύτερη από ό,τι στη Λιέγη… Τοποθέτησα, λοιπόν, τον λίγο ειρωνικό τίτλο «Γερά ρε Κουτρουμπή», χωρίς βέβαια να θέλω να θίξω τον δυναμικό νεαρό με αυτό το επώνυμο. Όμως, ήρθε η στιγμή να επισημάνω ότι με «Κουτρουμπήδες», «Λαγούς», «Καρέληδες» και λοιπούς νεαρούς, τους οποίους εμπιστεύεται ο συνεπής προπονητής του ΠΑΟ, δεν μπορεί να βγει η δουλειά στην Ευρώπη. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η ομάδα ακόμη δεν έχει «ρολάρει» ενώ κάποιοι από τους έμπειρους ξένους, ακόμη, δεν μπορούν να δείξουν ότι πατάνε γερά στο χόρτο του προπολεμικού γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από την περαιτέρω πορεία για τα εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ προέκυψε εντελώς φυσιολογικά για πολλούς λόγους. Ιδού μερικοί:

Πρώτο: Η ομάδα δεν μπόρεσε να εμφανιστεί ενισχυμένη διότι δεν έκανε καμία σοβαρή μεταγραφή.

Δεύτερο: Έμεινε χωρίς τερματοφύλακα που να τον εμπιστεύεται η άμυνα (και ο ίδιος τον εαυτό του).

Τρίτο: Απουσίασαν οι σταρ Δομάζος και Αντωνιάδης…

Ο Γιάννης Αλαφούζος σιγά σιγά θα συνειδητοποιεί όλο και πιο συχνά ότι ενδέχεται να φέρεις «νούμερα» στην τηλεόραση αλλάζοντας τον Ευαγγελάτο με τον Μπογδάνο (που λέει ο λόγος), όμως δεν ανεβαίνεις ευρωπαϊκή κλίμακα αν δεν ξοδέψεις κάποια εκατομμύρια προκειμένου να ενισχύσεις σοβαρά την ομάδα σου. Ο ρυθμός του Παναθηναϊκού την περασμένη Τρίτη σε γενικές γραμμές ήταν «για λύπηση», ενώ σχεδιασμός στο χώρο του κέντρου ήταν στοιχείο εντελώς ελλιπές. Εννοείται πως θα ήταν ό,τι πιο άδικο να ζητηθούν ευθύνες τώρα από τον Αναστασίου, διότι τα λάθη που έγιναν στο διάστημα 35′ – 45′ του αγώνα δεν ήταν δυνατόν να τα προβλέψει. Αυτούς τους παίκτες διαθέτει, με αυτούς θα πορευτεί και να δείτε που στο πρωτάθλημα η προσπάθεια θα είναι και πάλι γενναία.

Θεωρώ πως αν ο Αναστασίου δεν αιχμαλωτιζόταν στα… στερεότυπα, θα μπορούσε να μιλήσει ρεαλιστικά και να εκθέσει κάποιες καταστάσεις ελάχιστα ευχάριστες στην ομάδα του. Δεν το έκανε και έχει τους λόγους του. Θα ήταν όμως χρήσιμο να δεχτεί μια μικρή συμβουλή: Με σκληρή δουλειά και πίστη μόνο, δεν μπορείς να διακριθείς σε ευρωπαϊκό ζήτημα. Χρειάζεσαι κάτι κάπως σπέσιαλ και αυτό δύσκολα θα το αποκτήσεις, τη στιγμή που η διοίκηση δεν είναι σε θέση να πάρει από τη Νιουκάστλ έναν ποδοσφαιριστή που δήθεν βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή Πάρντιου, αλλά στην ουσία οι Άγγλοι δεν τον παραχωρούν παρά μόνο με καλά λεφτά και όχι… φιστίκια (που θα ‘λεγε ο μέγας Ανδρέας Βγενόπουλος!)

Τώρα τι μένει; Μένει η διπλή μάχη για πρόκριση σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί κατάντησε η άλλοτε πανίσχυρη ομάδα, που επί ημερών Πατέρα ήταν εξαιρετική και δεν φοβόταν μέτριες ομάδες της Ευρώπης…

Ούτε καν τον Ολυμπιακό Πειραιώς!


Σχολιάστε εδώ