ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ από το Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ότι παραμένει ενεργό το σενάριο που θέλει τον Αντ. Σαμαρά να απευθύνει «γενικό προσκλητήριο» για επανένωση της Κεντροδεξιάς. Με μια μικρή διαφοροποίηση στα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε: Η πρόσκληση θα αφορά τους πάντες εκτός Νέας Δημοκρατίας, πλην του Π. Καμμένου. Στο επιτελείο του πρωθυπουργού θεωρούν ότι δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα προσέγγισης σε επίπεδο ηγεσίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προσβλέπουν όμως σε… μεταγραφές μεμονωμένων στελεχών. Κι αυτό διότι, όπως λένε, στις δημοσκοπήσεις του φθινοπώρου θα επιβεβαιωθεί η μη αναστρέψιμη πορεία του κόμματος κι αρκετοί θα αναζητήσουν άλλη πολιτική στέγη.

ΑΠΟΡΡΟΙΑ των σεναρίων για το «προσκλητήριο Σαμαρά» πρέπει να θεωρούνται οι πληροφορίες που τις προηγούμενες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι τον Δ. Αβραμόπουλο θα διαδεχθεί στο υπουργείο Άμυνας ο… Γ. Καρατζαφέρης! Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού αντιμετώπισαν με σκωπτική διάθεση τις πληροφορίες αυτές, σημείωναν όμως ότι, συγκριτικά με όλους τους άλλους, η προσέγγιση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ είναι πιο εύκολη. Όχι άδικα, εδώ που τα λέμε. Ο ίδιος άλλωστε άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας εκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.

ΚΙ ΟΜΩΣ υπάρχει ένας υπουργός που -αν και δεν έχει συμπληρώσει ούτε τρίμηνο στη θέση του- έχει ήδη μετανιώσει που δέχθηκε να μπει στην κυβέρνηση. Ο Ανδ. Λοβέρδος είχε -ως γνωστόν- προβάλει σοβαρές αντιρρήσεις όταν του ζητήθηκε να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας. Προτιμούσε ένα πιο… παραγωγικό υπουργείο, όπως π.χ. το Ανάπτυξης ή το Αγροτικής Ανάπτυξης. Πληροφορούμαι ότι, βλέποντας τώρα την (έκρυθμη) κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και την… μπόρα που έρχεται από Σεπτέμβριο μετανιώνει που δεν ήταν πιο σθεναρή η αντίστασή του κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Πλην όμως, από της απομακρύνσεως εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…


Σχολιάστε εδώ