Έμπλεξε πάλι με τους βουλευτές του ο Σαμαράς

Οι φωνές του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης «όταν μάθετε τι είναι τα μπαΐρια και τα τσαΐρια τότε να έρθετε να μιλήσουμε για τη φορολόγησή τους» ακούγονταν μέχρι τους διαδρόμους. Ο θεσσαλός πολιτικός, που παραιτήθηκε αργότερα από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού για το γάλα, δικαιώνεται για την έντονη κριτική του στις «προτάσεις Καραβίτη (ξέρετε του γνωστού συμβούλου του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ζούσε στον κόσμο του, στο καθηγητιλίκι του, δεν είχε καμιά επαφή με την κοινωνία και τον ενδιέφεραν μόνο οι αριθμοί και δεν πάει να αυτοκτονούν άνθρωποι και άλλοι να πηγαίνουν στα συσσίτια για να φάνε), τις οποίες είχε χαρακτηρίσει «επικίνδυνα πρόχειρες». Μπορεί τότε, στις 30 Οκτωβρίου 2013, να αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, μετά τη μεταμεσονύκτια συνάντηση του Στουρνάρα με 80 βουλευτές της ΝΔ στην οδό Νίκης, ωστόσο, τώρα, όλοι ανακαλύπτουν κραυγαλέα λάθη προχειρότητας.

Τώρα ο Μάξιμος επανήλθε δριμύτερος, ανοίγοντας τον… χορό των καυστικών ερωτήσεων στην κυβέρνηση με την οποία ζητά κατάργηση ή μείωση του φόρου σε κατοικίες σε χωριά, αγροτεμάχια και ανοίκιαστα διαμερίσματα. Για να ακολουθήσει ο έτερος καππαδόκης, ο Δάνης Τζαμτζής, με άλλους 27 κυβερνητικούς βουλευτές.

Αν, λοιπόν, η κυβέρνηση εννοεί αυτά που λέει για μείωση φόρων ας ξεκινήσει με τον ΕΝΦΙΑ. Γιατί, κακά τα ψέματα, μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν έριξαν τις τιμές για τον καταναλωτή, αλλά τη διαφορά κάποιοι άλλοι την… παντελόνιασαν.

Αυτό πάντως που βγαίνει για άλλη μια φορά τώρα, από τον σεισμό που προκάλεσε αυτός ο… αμελέτητος φόρος, είναι ότι αν ο Σαμαράς είχε επαφή με τους βουλευτές του και ζητούσε τις απόψεις του, πολλά ναυάγια θα είχαν αποφευχθεί. Αποφασίζουν όμως άσχετοι που δεν ξέρουν τι γίνεται από το πολυτελές γραφείο τους, όπου δεν φθάνει η φωνή της κοινωνίας.


Σχολιάστε εδώ