Όλη την παρέα του διορίζει ο Χαρδούβελης

Σε τέτοιον βαθμό, που –όπως λένε καλά ενημερωμένες πηγές– ο κ. Μαυραγάνης έχει ζητήσει να τον δει εδώ και 20 μέρες και ακόμη περιμένει ειδοποίηση…

Αποδεικνύεται ότι δεν πρέπει να είναι παραπονούμενοι οι ένστολοι, που άκουσαν ξαφνικά ότι ο κ. Χαρδούβελης ακύρωσε τη συνάντηση που ο ίδιος είχε ορίσει για το πρωί της περασμένης Δευτέρας και αντʼ αυτού τους περίμεναν τα ΜΑΤ. Υπάρχουν, δηλαδή, και χειρότερα… Σε όλα τα κρίσιμα πόστα ο υπουργός Οικονομικών φροντίζει να μπαίνουν οι δικοί του άνθρωποι, φίλοι που ήταν μαζί του στη Eurobank, όπου κατείχε υψηλές θέσεις – ήταν για πολλά χρόνια (από το 2005) οικονομικός σύμβουλος και επικεφαλής των Οικονομικών Μελετών.

Ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΣΟΕ (Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων) κ. Τσακλόγλου και έβαλε στη θέση του τον δικό του Χριστόδουλο Στεφανάδη.

Εν μία νυκτί αποκεφαλίστηκαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Μανιατόπουλος και Εμίρης για να τοποθετηθούν δικοί του άνθρωποι. Αλλαγές προετοιμάζει και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), αλλά περιμένει να φύγει η διευθύνουσα σύμβουλος κυρία Αναστασία Σακελλαρίου.

Στον αέρα ο Μουρμούρας

Και εδώ υπάρχει μεγάλη κόντρα κορυφής. Ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας θέλει να βάλει υποδιοικητή, στη θέση που κατείχε ως τώρα η κυρία Ελένη Λουρή, η οποία έμμεσα πείστηκε να αποχωρήσει, την κυρία Σακελλαρίου. Ο πρωθυπουργός, όμως, προορίζει για τη θέση αυτή τον από πολλά χρόνια στενό συνεργάτη του και σύμβουλό του Γιάννη Μουρμούρα, καθηγητή Οικονομικών Επιστημών, ο οποίος στην κυβέρνηση Παπαδήμου είχε αναλάβει υφυπουργός Οικονομικών. Ξαφνικά, όμως, και ο Γκίκας Χαρδούβελης θέλει να βάλει κάποιον δικό του. Μπέρδεμα μεγάλο… Τελευταίες πληροφορίες, όμως, από καλές πηγές υποστηρίζουν ότι η θέση… κληρώνει στον… Στουρνάρα, μετακομίζει από το ΤΧΣ η εκλεκτή του, η Αναστασία Σακελλαρίου. Κάτι που σημαίνει ότι κόβεται ο Γιάννης Μουρμούρας, δηλαδή χάνει ο Σαμαράς.

Έτσι έχουν τα πράγματα, αν δεν ανατραπούν από παρέμβαση του Μαξίμου.


Σχολιάστε εδώ