Φιλοδοξίες τέλος για την Ντόρα

Η κ. Μπακογιάννη επιθυμούσε διακαώς τη θέση του Επιτρόπου προκειμένου να φύγει εκτός Ελλάδος αφού γνωρίζει ότι με τα σημερινά δεδομένα που επικρατούν στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό δεν έχει καμιά προοπτική. Για τον λόγο αυτό λοιπόν κατέβαλλε εργώδεις προσπάθειες προκειμένου να πάει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ήρθε σε επαφή με ευρωπαίους διπλωμάτες (με γερμανούς κορυφαίους πολιτικούς και με τον Γιούνκερ), πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της χώρας, συνάντησε τόσο τον Αντ. Σαμαρά όσο και τον Β. Βενιζέλο, είδε και τον Καραμανλή. Πίεσε προς κάθε κατεύθυνση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η εξέλιξη συνιστά ένα ισχυρό πλήγμα για το προφίλ της και δικαιολογημένα εμφανίζεται εξοργισμένη με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι σκοπεύει να κάνει από δω και πέρα η κ. Μπακογιάννη. Θα αποχωρήσει από την πολιτική προκειμένου να διασώσει ό,τι έχει απομείνει από το πολιτικό κύρος της, όπως της συνιστούν ορισμένοι από τους συνομιλητές της; «Τι νόημα έχει να παραμείνει;», διερωτώνται. Περίπτωση να την κάνει υπουργό ο Αντ. Σαμαράς δεν υπάρχει, λένε, ακόμη κι αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές, κάτι που δεν φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό αυτήν την ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από πρόσωπα που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον της κ. Μπακογιάννη, δεδομένου ότι η υπόθεση είναι ακόμη «ζεστή», δεν έχει καν σκεφτεί πως θα κινηθεί το επόμενο διάστημα. Βρίσκεται σαφώς σε δίλημμα, αν, δηλαδή, θα αποφασίσει να παραμείνει ή θα αποσυρθεί από την πολιτική στις επόμενες εκλογές. Θεωρούν, ωστόσο, ότι θα επιλέξει να παραμείνει και να είναι εκ νέου υποψήφια, εκτός απροόπτου στην Α΄ Αθηνών, αφού ο κ. Σαμαράς δεν πρόκειται να τη βάλει ξανά σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η αποχώρηση του κ. Αβραμόπουλου μάλιστα διευκολύνει το έργο της, καθότι μόνη ισχυρή αντίπαλος στην περιφέρεια είναι πλέον η Όλγα Κεφαλογιάννη. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν υπήρχαν πληροφορίες ότι σκεφτόταν να είναι υποψήφια στα Χανιά, αλλά είχαν διαψευστεί κατηγορηματικά από την ίδια.


Σχολιάστε εδώ