Φιάσκο και με το ΤΑΙΠΕΔ

Από τον Ιούλιο του 2011 που στήθηκε αυτό το μαγαζί μέχρι σήμερα άλλαξαν τέσσερις πρόεδροι –Ιω. Κουκιάδης, Παν. Αθανασόπουλος, Στ. Σταυρίδης και Κ. Μανιατόπουλος– και δύο διευθύνοντες σύμβουλοι –Κων. Μητρόπουλος και Γ. Εμίρης–, κάτι που δεν έχει προηγούμενο, πρέπει να διεκδικεί το ρεκόρ Γκίνες.

Οι καινούργιοι που διορίσθηκαν είναι ο Εμμ. Κονδύλης, πρόεδρος, και ο Πασχάλης Μπουχώρης, διευθύνων σύμβουλος, αλλά δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα μακροημερεύσουν κι αυτοί. Και τούτο γιατί έντονες είναι οι πληροφορίες ότι υποβαθμίζεται πλέον ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ και υπάρχει σκέψη να μετατραπεί σε Γενική Γραμματεία, η οποία θα υπάγεται στον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, με αναφορά στον πρωθυπουργό.

Σφάζονταν οι δύο

Ένας από τους λόγους –ίσως και ο κυριότερος– για τον… αποκεφαλισμό της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ ήταν το ότι μεταξύ Μανιατόπουλου και Εμίρη δεν υπήρχε η παραμικρή επαφή. Δεν μιλιούνταν καν, όπως λένε άτομα που είχαν συνεργασία με το Ταμείο. Και εξαιτίας αυτής της κόντρας δεν μπορούσε να προχωρήσει κανένα θέμα.

Μείον το ταμείον…

Και αυτό επιβεβαιώνεται από το ότι οι στόχοι που είχε θέσει η κυβέρνηση παρέμειναν στη σφαίρα της φαντασίας. Η πανηγυρική εξαγγελία που συνόδευε την ίδρυση του ΤΑΙΠΕΔ ήταν ότι από τις αποκρατικοποιήσεις θα προέρχονταν έσοδα στο Δημόσιο Ταμείο ύψους… 50 δισ. ευρώ και είναι ζήτημα αν εισπράχθηκαν 2 δισ. ευρώ. Ο στόχος του προγράμματος για τη διετία 2013 – 2014 ήταν έσοδα 5 δισ. ευρώ και μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί περίπου 1,3 δισ. ευρώ! Τα 950 εκατ. ευρώ εισπράχθηκαν το 2013 και άλλα 300 εκατ. ευρώ τους πρώτους επτά μήνες του 2014.

Κινδυνεύει ο Εμίρης – Στον αέρα οι αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ

Στο μεταξύ, στον αέρα είναι η τύχη του… αναδομηθέντος Γιάννη Εμίρη εν όψει της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο έχει γίνει προσφυγή κατά του διορισμού του.

Συγκεκριμένα, η επιλογή του από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής θα έπρεπε να είχε γίνει, σύμφωνα με τον Κανονισμό, από τα 2/3 των μελών της, κάτι που δεν συνέβη όμως και, επομένως, πάσχει από πλευράς νομιμότητας. Η υπόθεση έχει συζητηθεί και αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες η απόφαση.

Αν, πάντως, επιβεβαιωθούν οι διαρροές ότι κρίνεται άκυρη η τοποθέτηση του κ. Εμίρη στο ΤΑΙΠΕΔ, δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα, αφού οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί με τη συμμετοχή του για πωλήσεις Οργανισμών και ακινήτων θα είναι όλες άκυρες.


Σχολιάστε εδώ