Τραβάνε το σχοινί στη Ν. Φιλαδέλφεια οι διαφωνούντες με το γήπεδο

Το όραμα του Δημήτρη Μελισσανίδη και το όνειρο κάθε οπαδού της «Ένωσης» που αντιλαμβάνεται ότι, χωρίς γήπεδο, οι «κιτρινόμαυροι» μπορούν να επιστρέψουν στη Σούπερ Λίγκα, αλλά κινδυνεύουν να πελαγοδρομούν στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο νόμος δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και από το πρωί της Δευτέρας οι συνεργάτες του Μελισσανίδη αρχίζουν το τρέξιμο για την έκδοση των οικοδομικών αδειών. «Υπολογίζουμε να ολοκληρώσουμε τα διαδικαστικά με τη γραφειοκρατία της χώρας γύρω στον Οκτώβριο», δήλωσε τις προάλλες ο Δημήτρης Ανδριόπουλος. Ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου κρατάει χαμηλά την μπάλα επειδή γνωρίζει ότι κάποιοι ετοιμάζονται να καταθέσουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Κάτι που προανήγγειλαν και με φέιγ βολάν που πέταξαν στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας.

«ΕρχόμαΣτΕ», έγραφε το ένα και από την έμφαση στο ΣτΕ γίνεται αντιληπτή η βούληση των διαφωνούντων να διεκδικήσουν διά της δικαστικής οδού το μπλοκάρισμα του έργου. Η υπογραφή «Συντονιστικό της Ελπίδας» μάλλον μπέρδεψε τα πράγματα παρά ξεκαθάρισε το τοπίο γύρω από την ταυτότητα όσων διαφωνούν. Αγνώστου προέλευσης ήταν και τα άλλα φέιγ βολάν, τα οποία ανέφεραν ξεκάθαρα τη διαφωνία τους με την κατασκευή του γηπέδου: «Όχι στο ρυθμιστικό σχέδιο. Η πόλη μας δεν θα γίνει Παλέρμο»!

Η απάντηση της ΠΑΕ ΑΕΚ ήρθε με ευχαριστήρια ανακοίνωση για την ψήφιση του νομοσχεδίου: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ευχαριστεί τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου που ψήφισαν υπέρ της νομοθετικής ρύθμισης που αφορά το γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Επίσης, το υπουργείο ΠΕΚΑ και προσωπικά τον υπουργό κ. Γιάννη Μανιάτη για την καταλυτική και ουσιαστική υποστήριξη που παρέχει από την πρώτη στιγμή στην προσπάθεια της ΑΕΚ για την ανέγερση της Αγιάς Σοφιάς και του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού. Είμαστε βέβαιοι ότι η υλοποίηση του έργου θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την κοινωνία της χώρας μας», ανέφεραν οι «κιτρινόμαυροι» που επιμένουν ότι όλα τα στοιχεία του γηπέδου διατηρούν αναλλοίωτη την εικόνα της Νέας Φιλαδέλφειας. Επικαλούνται, μάλιστα, το τελικό κείμενο του νόμου που προβλέπει στους όρους και στους περιορισμούς δόμησης:

αα) Ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων: 27 μέτρα.

ββ) Ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος απολήξεων κλιμακοσταίων: 2,7 μέτρα (πέραν του ανώτατου επιτρεπόμενου ύψους κτιρίων).

γγ) Ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος στεγάστρων: 30 μέτρα.

δδ) Ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος πυλώνων ανάρτησης στεγάστρων: 40 μέτρα και σύμφωνα µε τα οριζόμενα παρακάτω στην υποπερίπτωση δδ της περίπτωσης β.

εε) Ανώτατος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης: 1,2.

στστ) Ανώτατο επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης: 60%.

Το κλειδί για την έναρξη των έργων κρατάει ο δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, ο Άρης Βασιλόπουλος. Η άμεση αντίδρασή του στην ψήφιση του νομοσχεδίου επιβεβαίωσε εκείνους που υποστηρίζουν πως σκέφτεται να πάει μέχρι τέλους την κόντρα κι επειδή μόνο από τον δήμο μπορούν να περάσουν τα 20 εκατ. ευρώ της περιφέρειας, η κατασκευή του γηπέδου μοιάζει από δύσκολη έως ανέφικτη. Έστω και δίχως να δίνει κάποιος μία συγκεκριμένη απάντηση στην ουσία της διαφωνίας, με ένα έργο που όπως προβάλλεται, ασφαλώς και μπορεί να δώσει πνοή στην πόλη επειδή προωθείται η είσοδός του στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης.


Σχολιάστε εδώ