Τι συζήτησαν Κουβέλης – Λούκα

Ήταν πολύ θετική η συζήτηση, ήταν η εκτίμηση της Λούκας, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να εμφανίζεται διατεθειμένος να προχωρήσει σε έναν ειλικρινή διάλογο για τη συνεργασία των προοδευτικών αριστερών δυνάμεων, στη βάση μιας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας. Και η συζήτηση θα πρέπει να γίνει με τις δυνάμεις που αντιτίθενται στη μνημονιακή, και όχι μόνο, πολιτική της κυβέρνησης, αλλά σε αυτήν δεν μπορεί να μετάσχει το ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι βασικός άξονας της κυβέρνησης που υλοποιεί τις επιταγές της «τρόικας». Και αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, δεδομένου ότι έχει εντάξει το ΠΑΣΟΚ στους συνομιλητές για μια νέα Κεντροαριστερά.

Ένα άλλο θέμα που θα πρέπει να αποσαφηνίσει ο κ. Κουβέλης είναι η θέση του απέναντι στο ενδεχόμενο να προταθεί ως υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γιατί, αν είναι θετικός, η συνέχιση της συζήτησης για τη συμμετοχή του στη δημιουργία ενός νέου ισχυρού πόλου εξουσίας είναι άνευ αντικειμένου.

Πάντως, το σημαντικό που βγήκε από τη συνάντηση είναι ότι ο Φώτης Κουβέλης είναι υπέρ της προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ και του σχηματισμού μιας κυβέρνησης με αξιόπιστους ανθρώπους.

Παράλληλα με τη συνάντηση Κουβέλη – Λούκας, συνεδρίασαν κατʼ ιδίαν τριμελείς αντιπροσωπείες από τα δύο κόμματα.


Σχολιάστε εδώ