Πιέσεις από Αμερική για αναγνώριση «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας»

Και την παρέμβαση αυτή δεν τη μάθαμε από τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά ή από τον πολυπράγμονα υπουργό Εξωτερικών κ. Βενιζέλο, αλλά διέρρευσε από γερμανικές εφημερίδες, χωρίς όμως η κυβέρνηση να εξηγήσει αν ζήτησε η ίδια την ανάμειξη της Μέρκελ και για ποιον λόγο. Η μυστική διπλωματία είναι και πάλι εδώ και ο ελληνικός λαός μαθαίνει από σπόντα τα του οίκου του… Το όνομα που λέγεται σε αυτήν τη νέα φάση είναι το «Βόρεια Μακεδονία», για το οποίο αφήνουν να εννοηθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αντίρρηση!

Σε εξέλιξη, όμως, βρίσκεται και μια άλλη μορφή πίεσης προς την Ελλάδα για να συρθεί σε λύση που θα ικανοποιεί τη μυθομανία του Γκρούεφσκι, και το μακρύ χέρι βρίσκεται πέραν του Ατλαντικού. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από πηγές που έχουν γνώση των επιδιώξεων αυτών, καταβάλλεται προσπάθεια να αναγνωρισθεί από την Ελλαδική Εκκλησία η μη αναγνωρισμένη από καμία Εκκλησία «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία»! Ήδη έχουν βολιδοσκοπήσει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για το κατά πόσο θα μπορούσε να στηρίξει μια τέτοια κίνηση, αλλά την απέρριψε ασυζητητί.

Ρόλο για την αποδοχή, όχι μόνο από την Ελλαδική Εκκλησία αλλά και από άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, έχει δυστυχώς αναλάβει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος τελευταία κινείται περίεργα, όπως φάνηκε από την ωμή παρέμβασή του στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων, όπου άσκησε τεράστιες πιέσεις σε Μητροπολίτες για να επιβάλει αρχιμανδρίτη προσκείμενο στο Πατριαρχείο, όμως όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά υπέστη και δεινή ήττα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επιχείρηση αναγνώρισης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» αποβλέπει στο να αποτελέσει μοχλό πίεσης για να αναγνωρισθούν τα Σκόπια με ονομασία στην οποία θα περιέχεται η λέξη «Μακεδονία»!


Σχολιάστε εδώ