Παπούλιας, Σαμαράς, Βενιζέλος

Ο Παπούλιας, μετά το καταπελτικό κύριο άρθρο του Μάκη Κουρή την περασμένη Κυριακή σε αυτή την εφημερίδα, καθώς και τις συγκεκριμένες καταγγελίες εκ μέρους μου για σκανδαλώδη υποστήριξη του τραπεζίτη Σάλα, που η τράπεζά του ήταν έτοιμη να καταρρεύσει –αφήνω το προσβλητικότατο άδειασμά του από τον Σαμαρά–, δήλωσε με περισσή… αιδημοσύνη ότι θα παραμείνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ! Ανιδιοτελής προφανώς δήλωση που επικρότησαν και θαύμασαν, δεν αμφιβάλλω, οι πλείστοι Έλληνες, εκτιμώντας το κολοσσιαίο θάρρος του!

Με επικείμενη την ομιλία Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προετοιμάστηκε μεθοδικά και αναγγέλθηκε πομπωδώς η συνάντηση των αρμόδιων παραγόντων της συγκυβέρνησης στο «ουδέτερο» Παρίσι με τη μισητή στους Έλληνες «τρόικα», ώστε να δοθεί η κίβδηλη εντύπωση περί δήθεν εξοστρακισμού της από την Ελλάδα. Η εν λόγω… σοφή ιδέα λέγεται ότι οφείλεται στον… περινούστατο Σαμαρά. (Η Σοφία Βούλτεψη είχε οργιάσει μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, παραχωρώντας συνεντεύξεις σε Mega, ΣΚΑΪ και Βήμα FM, εκθειάζοντας τον Σαμαρά και υπογραμμίζοντας ότι «η αξιολόγηση εκτός συνόρων είναι απόδειξη της σχέσης εμπιστοσύνης που έχουμε αποκτήσει με τους θεσμικούς μας εταίρους»!)

Μία μόνο βραδιά κράτησε η τεχνητή ευφορία Σαμαρά τε και Βενιζέλου για τη συνάντηση με την «τρόικα» στο Παρίσι. Το επικοινωνιακό colpo grosso διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη αστραπιαία. Οι δήθεν συναντήσεις στελεχών της συγκυβέρνησης στο Παρίσι στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου υποβαθμίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο εκπρόσωπός της Αντουάν Κολομπανί δήλωσε ωμά και πεντακάθαρα ότι «η “τρόικα” θα βρεθεί, όπως έχει προγραμματιστεί, στην Αθήνα το δεύτερο 15θήμερο του Σεπτεμβρίου για διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, οι οποίες θα αφορούν την 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και την τήρηση των προαπαιτουμένων».

Ο κόλαφος μετά από αυτή τη δήλωση υπήρξε ισχυρότατος. Πάγωσαν στο Μαξίμου και κατάπιαν τη γλώσσα τους. Τι να πουν; Ότι υπήρχε τέτοια συμφωνία που ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αγνοούσε; Τελικά, για να μη γίνει εντελώς ρεζίλι η φαιδρεπίφαιδρη κυβέρνηση των Αθηνών, αναγκάστηκε ο ίδιος εκπρόσωπος, πιεζόμενος ίσως από ευρωπαίο συνάδελφό του, να διορθώσει ελαφρώς τα πράγματα, λέγοντας ότι η συνάντηση στη γαλλική πρωτεύουσα «θα είναι προπαρασκευαστικού χαρακτήρα».

Αναμφισβήτητο, πάντως, είναι το εξοργιστικό γεγονός ότι οι πάμφτωχοι Γκ. Χαρδούβελης, Κυρ. Μητσοτάκης, Ν. Δένδιας και Στ. Παπασταύρου, συνοδευόμενοι φυσικά από τους επίσης πάμφτωχους συμβούλους τους, θα περάσουν ένα λίαν ευχάριστο τριήμερο στην Πόλη του Φωτός, σε περίοδο σκληρής λιτότητας και φορολογικής καταιγίδας για σωρεία αναξιοπαθούντων συμπατριωτών τους. Να τους τύπτει, άραγε, η συνείδησή τους; Ούτε κατά διάνοια!

Μετά από το χονδροειδέστατο στραπάτσο αναφορικά με την περιλάλητη συνάντηση στο Παρίσι, η ανυπόληπτη εδώ και καιρό κυβέρνηση μηχανεύεται νέα τεχνάσματα και τερτίπια για να εξαπατήσει τους κάθε άλλο παρά αφελείς και αδιάφορους Έλληνες. Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με δυσμενέστατη αφετηριακή εκκίνηση, ο Σαμαράς θα σκαρφιστεί να θέσει το θέμα του χρέους για εσωτερική κατανάλωση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι απευθύνεται… απειλητικά στα ξένα αφεντικά του. Σʼ αυτό το ζήτημα τα δίχτυα που θα ρίξει δεν θα πιάσουν ούτε ένα ψάρι. Άλλωστε, εκτός από την ομιλία του, δεν πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη προς τον ελληνικό και διεθνή Τύπο, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Το τι τσαμπουνάει για το χρέος η Βούλτεψη, ότι δήθεν «θα βρεθεί η χρυσή τομή», είναι παραμύθι της Χαλιμάς.

Σʼ αυτά τα αδιόρθωτα χάλια που βρίσκεται ο πλασματικά υπεραισιόδοξος Σαμαράς, η μόνη προσωρινή σωτηρία γιʼ αυτόν θα ήταν η εξασφάλιση 180 βουλευτών –πράγμα δυσχερέστατο–, προκειμένου να αποφύγει τις εθνικές εκλογές εντός του 2014 ή στις αρχές του 2015. Όταν δηλαδή τα επιπλέον επαχθέστατα μέτρα θα καθιστούν αναπόφευκτη ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΙΒΗ.

Ταυτόχρονα ο Σαμαράς δεν είναι μόνος του. Συγκυβερνά με τον Βενιζέλο. Ο οποίος άλλοτε του προσφέρει δεκανίκι και άλλοτε αποτελεί γιʼ αυτόν βαρίδι. Ας μην ξεχνάμε ότι μετά από το αποτυχημένο πείραμα με την Ελιά, εγκαταλείπει, όπως φαίνεται –Βενιζέλος είναι ο εν λόγω στωμύλος δεν είναι παίξε γέλασε– και το ΠΑΣΟΚ, παρά τις έντονες αντιδράσεις των πλείστων ακραιφνών ΠΑΣΟΚικών βουλευτών και στελεχών.

Τώρα εμφανίζεται ως θιασώτης και ζηλωτής της δημοκρατικής παράταξης. Δημοκρατική παράταξη με την επωνυμία «Δημοκρατική Παράταξη»! Δεν πρόκειται για ταυτολογία, αλλά για… εύρημα ασύλληπτης διανοητικής εμβέλειας. (Παραπέμπω όσους επιθυμούν να εντρυφήσουν στο πέρασμα από το «ελιά-ελιά και Μπένυ αρχηγό» στο «δημοκρατική παράταξη η Δημοκρατική Παράταξη», άρθρο του Στασινού Καββαδία που δημοσιεύτηκε στη σελίδα 5 της «Αυγής» την Πέμπτη με τίτλο «Παντοπωλείον το Εύωνον».)


Σχολιάστε εδώ