Μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και 100 δόσεις, κι ας φωνάζει η «τρόικα»

Και μάλιστα ακόμη κι αν διαφωνεί η «τρόικα», που δεν την ενδιαφέρει αν θα κλείσουν τα μαγαζιά, αφού είναι υπέρ του περιορισμού των μικρών επιχειρήσεων για να πάρουν όλη τη δουλειά και να ελέγξουν την Αγορά τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και τα σούπερ μάρκετ, που –ως γνωστόν– είναι υποκαταστήματα ξένων αλυσίδων.

Απέναντι σε αυτές τις λογικές είναι η πρόταση που διατυπώνει δημόσια τις τελευταίες βδομάδες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Στην περίπτωση, δε, που η «τρόικα» πει «όχι», είναι υπέρ της μονομερούς απόφασης. Να προχωρήσει, δηλαδή, η κυβέρνηση αγνοώντας τους «τροϊκανούς». Άλλωστε, η περσινή εμμονή να είναι ενιαία η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης προκάλεσε απώλεια 400.000.000 ευρώ!

Στην ίδια γραμμή θα πρέπει να πορευτεί η κυβέρνηση, και βασικά ο πρωθυπουργός, και στο θέμα της αύξησης των δόσεων, το λιγότερο σε 100, με μεγάλο «κούρεμα» των προσαυξήσεων και διαγραφή των προστίμων, υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Δηλαδή, αν η «τρόικα» δεν συμφωνεί, να… κινηθεί μόνη της η κυβέρνηση και να δώσει τη λύση που θα προσφέρει ζωή στην Αγορά και έσοδα στο Δημόσιο.


Σχολιάστε εδώ