«Η Κύπρος ήταν και είναι ελληνική»

Ναι, ναι, αυτά τα λέει και τα γράφει με ύφος εξαιρετικά αυστηρό μια Τουρκάλα, η οποία στο άρθρο της κάνει λόγο για εισβολή, εποικισμό και εθνικό ξεκαθάρισμα! Είναι δύσκολο, γράφει χαρακτηριστικά, να το πιστέψει κανείς, αλλά είναι αλήθεια: «Η τουρκική εισβολή εορτάζεται επισήμως ως γιορτή της ειρήνης». Όλος ο κόσμος, αναφέρει ακόμα, έγινε μάρτυρας του τι έκανε η Τουρκία το 1974, για το οποίο πανηγυρίζει μέχρι σήμερα. Προσχεδιασμένες εκτελέσεις, εθνικό ξεκαθάρισμα και συνεχιζόμενος δημογραφικός και πολιτισμικός βιασμός της Κύπρου…

Και συνεχίζει: «Αυτό που έγινε στην Κύπρο ήταν εισβολή και η Τουρκία είναι ξένος εισβολέας στην Κύπρο. Η Ιστορία είναι εκεί για να πει τι έγινε. Η Κύπρος ήταν ελληνική 3.500 χρόνια και χριστιανική 2.000 χρόνια! Ποτέ η τουρκοκυπριακή μειονότητα, στη σύντομη παρουσία της στην Κύπρο, δεν είχε δικό της μέρος στο νησί. Από το 1500 π.Χ. μέχρι τον 20ό αιώνα το βόρειο τμήμα του νησιού ήταν πάντοτε ελληνικό και στη συνέχεια χριστιανικό».

Μια Τουρκάλα, λοιπόν, τολμά να πει όσα εμείς φροντίσαμε από καιρό να ξεχάσουμε, στο πλαίσιο μιας καλοστημένης και ελεγχόμενης από την ξένη προπαγάνδα επαναπροσέγγισης. Μιας επαναπροσέγγισης χωρίς κανένα συγκεκριμένο πλαίσιο που να υποβοηθεί προς την κατεύθυνση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού. Μιας επαναπροσέγγισης που αρχίζει και τελειώνει με κάποια τοπικά ελληνοτουρκικά πανηγυράκια, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να προβάλουμε τον κοινό πολιτισμό Ελλήνων και Τούρκων, ο οποίος ωστόσο διαφέρει από τη γη μέχρι τον ουρανό! Απόλυτη υποταγή στην παγκοσμιοποίηση, δηλαδή!

Για να έλθουν ευτυχώς κάποιοι Τούρκοι, ως επί το πλείστον διανοούμενοι και δημοσιογράφοι, να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους, υπενθυμίζοντάς μας πως η φιλία, η συνεργασία και η ειρήνη δεν πρέπει να οικοδομηθούν πάνω στην πολιτισμική και εθνική μας ισοπέδωση, αλλά στον αλληλοσεβασμό και στην πλήρη κατανόηση όσων χαρακτηρίζουν Έλληνες και Τούρκους στους αιώνες των αιώνων.

Τους τουρκικούς σχεδιασμούς δυστυχώς, όμως, υποβοηθεί τα μέγιστα και η στάση των απλών πολιτών της ημικατεχόμενης Κυπριακής Δημοκρατίας, που στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν ξεχάσει εδώ και χρόνια και την κατοχή και τις τεράστιες συνέπειές της! Τώρα πια το ψευδοκράτος, για την πλειονότητα των Ελληνοκυπρίων, αποτελεί έναν πρώτης τάξεως τουριστικό προορισμό και όχι ένα παράνομο κράτος! Όσο για τις κατεχόμενες περιουσίες, ήδη ένα μεγάλο ποσοστό τους πουλήθηκε στον κατακτητή από τους ίδιους τους εκτοπισμένους! Έτσι, την ίδια ακριβώς ώρα που κάποιοι τούρκοι διανοούμενοι και δημοσιογράφοι τολμούν να λένε τα πράγματα με το όνομά τους, ενώ τεχνηέντως αλλοιώνεται η πραγματική σύνθεση του κυπριακού πληθυσμού, εμείς εξακολουθούμε να συζητούμε και είμαστε σχεδόν έτοιμοι να νομιμοποιήσουμε τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής, αποδεχόμενοι λύσεις τύπου Απαρτχάιντ!

ΥΓ.: Και για να μην ξεχνιόμαστε: Οι Ελληνοκύπριοι, αν ληφθεί υπόψη η λαθραία εισροή εποίκων και άλλων ξένων κάθε λογής, είναι μειοψηφία στην ίδια την πατρίδα τους, υποστηρίζει ο κ. Γιαννάκης Μάτσης, ο πιο πατριώτης και νούσιμος πολιτικός που γέννησε ποτέ η Κυπριακή Δημοκρατία!

Δρ Ντίνος Αυγουστή
Εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού


Σχολιάστε εδώ