Δώρο του Σημίτη στον Σρέντερ τα υποβρύχια

Και παράλληλα για να εξυπηρετηθούν οι εκλογικές ανάγκες του τότε καγκελάριου Γκ. Σρέντερ. Ο Αλ. Αβατάγγελος είναι σε θέση να γνωρίζει άγνωστες λεπτομέρειες, καθότι είχε αλλεπάλληλες επαφές με γερμανούς αξιωματούχους κι επιχειρηματίες και διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκεκριμένη αγορά. Εξ ου και περιλαμβάνεται στα πρόσωπα που διώκονται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ», ο Αλ. Αβατάγγελος δηλώνει ότι στην περίπτωση της αγοράς των υποβρυχίων «δεν υπήρχε πραγματικός διαγωνισμός, καθώς η αγορά όπλων είναι πάντα πολιτική απόφαση». Και προσθέτει: «Η Ελλάδα αγόρασε τα υποβρύχια για να μπει στο ευρώ. Το 80% πήγε γι’ αυτό τον σκοπό». Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του φωτίζει μια ακόμη πτυχή του σκανδάλου: «Στην Αθήνα ήταν τότε πρωθυπουργός ο σοσιαλιστής Κ. Σημίτης και στο Βερολίνο ο σοσιαλδημοκράτης Γκ. Σρέντερ. Η παραγγελία των υποβρυχίων ήταν σημαντική για τα ναυπηγεία του Κίελου και την εκλογική περιφέρεια των σοσιαλδημοκρατών στη Βόρεια Γερμανία».

Οι αναφορές αυτές του Αλ. Αβατάγγελου προκαλούν αίσθηση, όσο κι αν είναι διάχυτη η εντύπωση ότι η είσοδος της χώρας μας στο ευρώ έγινε με βαριά ανταλλάγματα. Η συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση συνδέεται και με ένα μεγάλο σκάνδαλο. Αποδεικνύεται ότι η οκταετής πρωθυπουργική θητεία του… άμεμπτου και αδέκαστου Κ. Σημίτη ήταν τελικά διάσπαρτη από οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα που στιγμάτισαν τη χώρα. Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε πάρει θέση στα όσα αποκάλυψε ο Αλ. Αβατάγγελος.


Σχολιάστε εδώ