ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…

Με τα αρπακτικά παρέα…

Υπό την… επήρεια –προφανώς– του «πολιτικού πάθους» έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητικά στελέχη (Σοφ. Βούλτεψη) αλλά και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (Άδ. Γεωργιάδης) έσπευσαν να πανηγυρίσουν (!) για τη χρεοκοπία της Αργεντινής. Με το… φοβερό σκεπτικό ότι αφού από τις εξελίξεις πλήττεται (;) η αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά ο Αλ. Τσίπρας, τότε αυτόματα κερδίζει η κυβέρνηση και ο Αντ. Σαμαράς. Λες και οι Έλληνες στις επόμενες εκλογές θα αποφασίσουν με βάση τα όσα συμβαίνουν ή θα συμβούν στην Αργεντινή. Για ποιο πράγμα ακριβώς πανηγυρίζουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας; Για το γεγονός ότι αμφισβητείται η εθνική κυριαρχία μιας χώρας με πρόσχημα το χρέος, θέση στην οποία κάλλιστα θα μπορούσε να είχε βρεθεί και η Ελλάδα αν δεν είχε πλήρως υποταχθεί στις επιταγές των δανειστών. Πανηγυρίζουν ακόμη για το ότι οι «γύπες» και τα «κοράκια», που έχουν ενδυθεί τον μανδύα των funds και λυμαίνονται τον πλανήτη, απομυζούν μια ακόμη χώρα. Οι κομματικές παρωπίδες που φορούν και η κοντόφθαλμη λογική που έχουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν τους επιτρέπουν να δουν καθαρά την πραγματική διάσταση των γεγονότων και τι ακριβώς σηματοδοτούν οι εξελίξεις στην Αργεντινή.

Η αποχώρηση του Δ. Αβραμόπουλου (από τις αρχές Οκτωβρίου θα εγκατασταθεί στις Βρυξέλλες) δημιουργεί νέα δεδομένα στη Α΄ Αθηνών. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός δεν θα είναι σκληρός, ιδίως δε αν στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία είναι δεύτερο κόμμα. Ωστόσο, το γεγονός ότι αποσύρεται ένας «ισχυρός παίκτης» αυξάνει τις προσδοκίες των υπολοίπων, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και… πρωτοεμφανιζόμενους στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Πληροφορίες αναφέρουν πως το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών εξετάζει σοβαρά ο Ν. Δένδιας, αλλά και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος που βλέπουν ότι η Β΄ Αθηνών με τόσα πολλά και ισχυρά ονόματα είναι «ναρκοπέδιο».

Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από την πλευρά της «τρόικας» για τον προϋπολογισμό του 2015. Στις επαφές τους με το οικονομικό επιτελείο ζήτησαν το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να είναι έτοιμο το προσχέδιο. Κι αυτό όχι γενικό και αόριστο, αλλά με συγκεκριμένες προβλέψεις και αριθμούς. Στην κυβέρνηση υποψιάζονται (και φοβούνται) ότι απώτερος στόχος των δανειστών είναι νʼ ανοίξουν θέμα δημοσιονομικού κενού και κατά συνέπεια νέων μέτρων. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται στο Μέγαρο Μαξίμου αφού θα σηματοδοτούσε το πρόωρο τέλος της θητείας της κυβέρνησης. Για την… ιστορία σημειώνουμε ότι κύκλοι των Βρυξελλών προβλέπουν ήδη ότι το κενό θα πλησιάσει, αν δεν υπερβεί, τα 8 δισ.


Σχολιάστε εδώ