ΓΕΡΑ ΡΕ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ!

Ο δε Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός ότι η εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι για παραλίες και όχι για γήπεδα, μπήκε στην βάσανο της πρόκρισης πολύ διαβασμένος, αρκετά σοβαρός αλλά και λίγο άτυχος. Φυσικά άξιζε τη νίκη στον πρώτο αγώνα και αν την κατακτούσε θα εξευτέλιζε τους «άσχετους» εκτιμητές των γραφείων στοιχημάτων, οι οποίοι αντιμετώπισαν την Σταντάρ λες και ήταν η Μπαρτσελόνα, τη δε ομάδα της Αθήνας λες και ήταν η… Καλλονή Λέσβου, προσφέροντας τιμές εντελώς περίεργες.

Το ζητούμενο τώρα είναι αν οι ποδοσφαιριστές του Αναστασίου θα καταφέρουν να αποκλείσουν τη Σταντάρ και αν ο Κοτσόλης (που δεν είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει στη θέση του τερματοφύλακα μετά από πολλά χρόνια ο Παναθηναϊκός…) θα είναι προσεκτικός στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ή τα ευρωπαϊκά όνειρα του Αλαφούζου (και τα πολλά φράγκα!) θα περιοριστούν με τη συμμετοχή στο καινούργιο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Περιστερίου και ΠΑΟΚ είναι βέβαιο πως θα δώσουν δυνατούς αγώνες προκειμένου να περάσουν και να φέρουν και πάλι άνεμο αισιοδοξίας στο χειμαζόμενο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα ποδόσφαιρο που μόλις έπεσε στην 14η θέση με βάση την… «τρόικα» της FIFA και φυσικά απειλείται από διάφορες ανερχόμενες δυνάμεις, που πριν λίγα χρόνια μας παρακολουθούσαν με κιάλια!

Στο μεταξύ μπήκαμε στον ζεστό μήνα Αύγουστο, που συνήθως φροντίζει να διαψεύδει τον διάσημο καθηγητή σημειολογίας Ουμπέρτο Εκο («Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις»). Προς τα τέλη του μήνα, λίγο μετά την εμφάνιση του δεύτερου φεγγαριού πάνω από τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, με περισσότερες ομάδες, φρέσκο αρχιδιαιτητή, από τη Σκωτία παρακαλώ, νέο πρόεδρο της Λίγκας και νέο εκλέκτορα παικτών για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η δουλειά αυτή είναι πολύ σοβαρή για να την αφήσει ο Κλαούντιο Ρανιέρι στη βούληση του Τάκη Φύσσα (ο οποίος επέστρεψε στον… Πανιώνιο), ή στις διαθέσεις του Κώστα Κατσουράνη (που λέει ο λόγος…)

Τι μένει; Μένει να χαιρετήσω τους διορισμένους νέους ηγέτες του ΤΑΙΠΕΔ. Οι κύριοι αυτοί (καθηγητής ο ένας, τραπεζικό στέλεχος ο άλλος) έχουν εντολή από Χαρδούβελη (κυρίως) να προχωρήσουν ταχέως όλες τις διαδικασίες που τρέχουν για πωλήσεις φιλέτων, ασημικών, ονείρων κ.λπ. Το αν θα δεχτούν την εισήγηση αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, δημάρχου Πειραιά και διοίκησης του Εθνικού να παραχωρήσουν μικρό οικόπεδο πίσω από το ΣΕΦ για κατασκευή μικρού γηπέδου (έδρα του Εθνικού) δεν μπορεί να προβλεφθεί. Βλέπετε, ο φουκαράς ο Εθνικός δεν συμμαχεί (ή προστατεύεται) από Λάτση, Κόκκαλη, εμίρηδες, ΚΟΣΚΟ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις…

Θα επανέλθω γιατί το θέμα αξίζει ζύμωσης!


Σχολιάστε εδώ