Αυτονομούνται οι βουλευτές της ΝΔ

Με πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις εντός κι εκτός Κοινοβουλίου προσπαθούν να δρομολογήσουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για μεγάλες κατηγορίες πολιτών που έχουν περιέλθει σε δυσχερή θέση. Πίσω από την έντονη κινητικότητα που αναπτύσσουν οι βουλευτές υπάρχει και ο… φόβος της λαϊκής αποδοκιμασίας στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ιδίως δε αυτή την περίοδο που τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έρχονται κι επανέρχονται στο προσκήνιο, είτε λόγω της προεδρικής εκλογής είτε λόγω των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι το γεγονός ότι μέσα στον Ιούλιο μόνο υπήρξαν τρεις πρωτοβουλίες σε επίπεδο Κοινοβουλίου. Η πρώτη όταν τριάντα τρεις βουλευτές, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη, ζήτησαν τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Παράλληλα ζήτησαν τη χορήγηση επιδόματος σε άνεργους, ανασφάλιστους, τρίτεκνους, χαμηλοσυνταξιούχους και άλλες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Ακολούθησε η ερώτηση είκοσι εννέα βουλευτών που, με ερώτησή τους, ζήτησαν τη ρύθμιση των οφειλών προς τον Οργανισμό Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και την ισχύ 100 δόσεων για την αποπληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών προκειμένου να διευκολυνθούν οι χιλιάδες επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν οξυμένα οικονομικά προβλήματα. Τελευταία κίνηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας η τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή δεκαεννέα εξ αυτών και ζητούν να προστατευτεί το επικουρικό των ενστόλων και οι όποιες ρυθμίσεις να εφαρμοστούν σταδιακά προκειμένου να περιοριστούν οι απώλειες. Ορισμένοι από τους 19 προέρχονται από την Ελληνική Αστυνομία, ωστόσο είναι κοινή η ανησυχία στους βουλευτές ότι, αν ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα, το κόστος για τους ένστολους θα είναι βαρύ και ως εκ τούτου έντονες οι αντιδράσεις τους.

Οι παρεμβάσεις των βουλευτών όμως δεν περιορίζονται στα στενά όρια του Μνημονίου, είναι ευρύτερες. Δεκατρείς εξ αυτών κατέθεσαν τροπολογία με την οποία ζητούν οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης να εκπίπτουν από το αξίωμά τους μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει αμετάκλητη παραπομπή τους για κακούργημα κι επιπλέον να έχει διαταχθεί η προσωρινή κράτησή τους.

Είναι προφανές ότι το επόμενο διάστημα θα πυκνώσουν οι πρωτοβουλίες των βουλευτών, ιδίως δε όσο παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.


Σχολιάστε εδώ