Απειλή Μπαλτάκου κατά Σαμαρά

Ουσιαστικά, ήταν το μάτι και το αυτί του Σαμαρά και τίποτε δεν περνούσε, δεν έπαιρνε τη μορφή απόφασης και δεν κατετίθετο στη Βουλή αν δεν είχε την υπογραφή του. Αποπέμφθηκε, όμως, μετά την αποκάλυψη του βίντεο στο οποίο φαινόταν στο γραφείο του στη Βουλή να συνομιλεί με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής και να κατακρίνει τη δικαστική δίωξη και τις προφυλακίσεις του αρχηγού και βουλευτών της.

Στόχος του Μπαλτάκου είναι η δημιουργία ενός καθαρόαιμου δεξιού κόμματος, που στον τίτλο του θα έχει τη λέξη «Δεξιά», π.χ. Δεξιά Παράταξη, και δεν θα ντρέπεται να πει ότι «είμαστε η Δεξιά». Σημαία του θα έχει την Πατρίδα και την Εκκλησία και στόχος του θα είναι να… πλευροκοπήσει τη ΝΔ.

Υπάρχει, όπως τονίζει σε συνομιλητές του, ένα μεγάλο ακροατήριο, το οποίο καταγράφηκε στις ευρωεκλογές, που είναι στα δεξιά της ΝΔ και ξεπερνάει το 16%. Σε αυτό εντάσσει τα ποσοστά που πήραν οι ΑΝΕΛ του Καμμένου, το κόμμα με επικεφαλής τον Πολύδωρα, τη Χρυσή Αυγή, τις Γέφυρες των Τζήμερου – Σκυλακάκη κ.ά.

Εκτιμά ότι το νέο κόμμα που έχει στο μυαλό του μπορεί να πάρει ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά τα κόμματα. Ήδη έχουν πυκνώσει οι επαφές και οι συναντήσεις με ανεξαρτητοποιημένους βουλευτές –ένας από αυτούς ακούγεται ότι είναι ο Βασίλης Καπερνάρος– και ο Τάκης Μπαλτάκος δηλώνει ότι είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος.

Στην ερώτηση «Ποιος θα είναι ο αρχηγός;» η απάντηση είναι ότι σημασία θα έχουν τα στελέχη και η δομή του κόμματος, ενώ ο επικεφαλής θα είναι ένα στέλεχος απονευρωμένο, και για να γίνει περισσότερο σαφής παραπέμπει στο ΚΚΕ, που σήμερα έχει τον κ. Κουτσούμπα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αρχηγός του κόμματος.

Ο κ. Μπαλτάκος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι η κίνηση αυτή είναι σε συνεννόηση με τον φίλο του τον Σαμαρά, σε έναν σχεδιασμό να αποτελέσει το ανάχωμα προς τη Χρυσή Αυγή και τα κόμματα που είναι δεξιά της ΝΔ, και στην περίπτωση που η ΝΔ κρατήσει τα σημερινά ποσοστά της να είναι το συμπλήρωμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Τις τελευταίες μέρες είχε συναντήσεις με επικεφαλής κινήσεων και κομμάτων που έχουν δημιουργηθεί στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Μία από αυτές ήταν με τον πρόεδρο της Νέας ΜΕΡΑΣ Χρήστο Ζώη, αλλά από την κουβέντα που είχαν προέκυψε ότι υπάρχουν διαφορές, όπως ότι δεν μπορεί να είναι το μοναδικό στίγμα το ότι το κόμμα αυτό θα είναι δεξιά της ΝΔ. Υπάρχουν ακόμα τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, η επόμενη μέρα και ποια θα πρέπει να είναι αυτή, τα εθνικά θέματα, η οικονομική κατεύθυνση της χώρας και βασικά το πού πάμε μετά το Μνημόνιο. Το συμπέρασμα από τη συνάντηση Μπαλτάκου – Ζώη είναι ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές και οι συγκλίσεις δεν είναι εύκολη υπόθεση.


Σχολιάστε εδώ