Απίστευτα αλλά… αληθινά…

• Ο 37χρονος Ισπανός Manuel Linares, πριν αποφασίσει να παρακολουθήσει μαθήματα μαγειρικής, είχε σπουδάσει φυσική. Όταν ο δάσκαλος ζήτησε από την τάξη να δημιουργήσουν μία νέα γεύση παγωτού, εκείνος παρουσίασε το παγωτό-χαμαιλέων. Αυτό το παγωτό που αποτελείται από φυσικά συστατικά είναι ιδιαίτερο επειδή το χρώμα του, καθώς λιώνει, αλλάζει από μωβ σε μπλε. Ο ίδιος φιλοδοξεί να προωθήσει το προϊόν του στο εξωτερικό.

• Τυχερό στάθηκε ένα ζευγάρι από την πόλη Qingdao της Κίνας, αφού σώθηκε παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε καταπλακώθηκε από ένα κοντέινερ βάρους 100 τόνων. Όταν οι άνδρες της ομάδας διάσωσης έφθασαν στο σημείο δεν πίστευαν ότι οι δύο επιβαίνοντες θα ήταν ζωντανοί. Η οδηγός είναι καλά στην υγεία της, ενώ ο συνοδηγός τραυματίστηκε, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή του.

• Η Amazon επεκτείνει τις δραστηριότητές της και προσφέρει μία νέα υπηρεσία που αφορά τις τρισδιάστατες εκτυπώσεις. Χάρη σε αυτή οι χρήστες μπορούν να σχεδιάζουν και να αγοράζουν προϊόντα που είναι αποτέλεσμα τρισδιάστατων εκτυπώσεων, όπως κοσμήματα, αξεσουάρ αλλά και κούκλες-μινιατούρες που θα μοιάζουν με αυτούς και μάλιστα θα μπορούν να αλλάζουν τα χαρακτηριστικά, δηλαδή το χρώμα των μαλλιών, των ματιών κ.λπ.

• Με μήνυμα «τα πλαστικά μπουκάλια δεν πρέπει να καταλήγουν στο νερό» η περιβαλλοντική οργάνωση EcoStuff Romania χρησιμοποίησε 104.502 μπουκάλια για να κατασκευάσει μία αυτοσχέδια γέφυρα στο κανάλι του ποταμού Μπέγκα στην πόλη Τιμισοάρα στη δυτική Ρουμανία. Περισσότεροι από 500 εθελοντές εργάστηκαν επί δύο βδομάδες συλλέγοντας πλαστικά μπουκάλια και συνδέοντάς τα με σύρμα για να στήσουν τη γέφυρα.

Αλεξία Καψαμπέλη


Σχολιάστε εδώ