Ανεξάρτητη Αρχή θέλει η «τρόικα» τη Γενική Γραμματεία Εσόδων

Για όλους αυτούς έκανε πολύ καλά τη δουλειά του και δεν τους ενδιέφερε αν ήταν κακός για τους φορολογουμένους, αφού έβλεπε μόνο αριθμούς και όχι ανθρώπους. Το κρατάνε λοιπόν… μανιάτικο στην κυβέρνηση, θεωρώντας ότι τους έπιασε στον ύπνο, κάτι για το οποίο δεν έχουν συγχωρήσει τον Σαμαρά. Και την εκδίκηση την πήραν στον ανασχηματισμό. Δεν άφησαν τον πρωθυπουργό να βάλει στη θέση του Στουρνάρα τον δικό του άνθρωπο, που μάλιστα τον είχε φέρει από το εξωτερικό. Τον καθηγητή κ. Νίκο Οικονομίδη. Και επέβαλαν από το πουθενά τον Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος δεν περιλαμβανόταν στις εναλλακτικές που είχε ο πρωθυπουργός για την περίπτωση που προέκυπτε κάποιο πρόβλημα με αυτόν που θεωρούσε ικανότερο να πάρει τη σκυτάλη από τον Στουρνάρα. Δεν πίστευε, όμως, ότι θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Δεν είχε προβλέψει τον μεγάλο θυμό των δανειστών-«τρόικας» επειδή τους έφαγε τον Θεοχάρη, στον οποίο είχαν τυφλή εμπιστοσύνη γιατί τηρούσε απόλυτα τις εντολές τους. Σύμφωνα, μάλιστα, με έγκυρες πηγές που γνωρίζουν όσα συνέβησαν, ο Σαμαράς δεν περίμενε ότι θα συναντούσε τέτοια αντίδραση, αλλά αναγκάσθηκε να υποχωρήσει…

Βρήκε καλή δουλειά ο Θεοχάρης

Στη Eurobank κατέληξε ο πρώην γενικός γραμματέας Εσόδων. Με εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου Χρήστου Μεγάλου, ο Χ. Θεοχάρης αναλαμβάνει από τον Σεπτέμβριο σύμβουλος Διοίκησης.

Ο κ. Θεοχάρης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, θα ασχοληθεί με το γνωστικό του αντικείμενο, την πληροφορική, και θα παρουσιάσει ένα νέο προϊόν, το οποίο θα στοχεύει στην εξυπηρέτηση ακόμα και καταθετών άλλων τραπεζών για την πληρωμή υποχρεώσεών τους ή λογαριασμών. Ο Χάρης Θεοχάρης έχει πολύ καλή γνώση των πληροφοριακών συστημάτων, καθώς υπήρξε μέλος και της σχετικής Γραμματείας, υπό τον Διομήδη Σπινέλλη.

Να σημειώσουμε ότι ο πρώην γενικός δείχνει να αποφεύγει να μιλάει για τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και για τις πιέσεις που λέγεται ότι σχεδόν καθημερινά δεχόταν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, πιέσεις που αφορούσαν τοποθετήσεις εφόρων αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις που είχαν προβλήματα.


Σχολιάστε εδώ