Αλλάζει τα πάντα ο Ρανιέρι

Έτσι, στην ΕΠΟ έφτασαν τα ονόματα των Πάολο Μπενέτι, Αντρέα Ατσαλίν και Τζόρτζο Πελιτσάρο. Ο Μπενέτι είναι 49 ετών και θα αποτελέσει τον άμεσο συνεργάτη του Ρανιέρι, τον βοηθό του. Ένα ρόλο που επί Φερνάντο Σάντος είχε ο Λεωνίδας Βόκολος. Ο Ατσαλίν είναι 29 ετών και θα αναλάβει καθήκοντα γυμναστή, ενώ ο Πελιτσάρο στα 69 του χρόνια θα προπονεί τους τερματοφύλακες. Οι τέσσερις Ιταλοί θα έρθουν μέσα στην εβδομάδα στην Ελλάδα διότι ο Ρανιέρι θέλει να παρακολουθήσει δια ζώσης την προσπάθεια του Παναθηναϊκού και του Ατρόμητου για πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα αντίστοιχα.

Για πρώτη φορά, πάντως, δεν θα υπάρχει στο προπονητικό επιτελείο της Εθνικής έστω κι ένας Έλληνας. Πρόκειται για απόφαση του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, ο οποίος ξεκαθάρισε προς την ΕΠΟ ότι θέλει να ‘χει λόγο και στη στελέχωση των μικρότερων Εθνικών ομάδων. Ουσιαστικά, δηλαδή, πηγαίνει για πλήρη αναδόμηση το ρόστερ των ομοσπονδιακών προπονητών, με τον Κώστα Τσάνα να εμφανίζεται ως ο μοναδικός υποψήφιος για διάσωση επειδή οι Ελπίδες διατηρούν ακόμα πιθανότητες πρόκρισης κι έχουν μπροστά τους δύο κρίσιμα ματς.

Όσον αφορά στους παίκτες που θα εμπιστευθεί ο Ρανιέρι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προσκλητήριο θα πάρει ο Ελίνι Δημούτσος, που βρισκόταν εκτός αποστολής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ μπορεί να κληθεί και άλλος από τον Ατρόμητο. Ο Ιταλός, άλλωστε, είδε ήδη το ματς της περιστεριώτικης ομάδας στο Σεράγεβο και θεωρεί ότι οι έλληνες ποδοσφαιριστές της βρίσκονται σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και σε ικανοποιητικό από πλευράς τακτικής. Στη λίστα του Ρανιέρι αναμένεται να μπει και ο Βίκτωρ Κλωναρίδης, μετά από την απόκτηση ελληνικού διαβατηρίου, ενώ στις προθέσεις του είναι να καλέσει και τον Άγγελο Οικονόμου της Μπάγερν για να τον δέσει με τα ελληνικά χρώματα.


Σχολιάστε εδώ