Στα ενδότερα των ομάδων

• Είχαν επενδύσει πολλά οι «πράσινοι» στην απόκτηση του Φορτούνη και αθόρυβα δούλευαν την υπόθεση χωρίς να νοιάζονται για τις κινήσεις του ΠΑΟΚ. Ουσιαστικά, ο Νίκος Νταμπίζας αδιαφορούσε εντελώς για τις επαφές του Ζήση Βρύζα με τους εκπροσώπους του διεθνή μεσοεπιθετικού.

• Ένας παίκτης, δηλαδή, όχι μόνο απείλησε τη σύμπλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά μεγάλωσε και το χάσμα μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και του Γιάννη Αλαφούζου. Διότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ εκνευρίστηκε από τη σφήνα των «πρασίνων».

• Οι εντάσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας του Φορτούνη απλώς επιβεβαίωσαν όλους εκείνους που υποστήριζαν ότι οι σχέσεις μεταξύ των παραγόντων είχαν χτιστεί πάνω στην άμμο. Περισσότερο παραπέμπουν σε λυκοφιλίες παρά σε αληθινές συμμαχίες.

• Αξίζει, πάντως, να καταγραφεί από τώρα η απόσταση που δημιουργήθηκε μεταξύ Αλαφούζου και Σαββίδη. Διότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των ισορροπιών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ειδικά μεταξύ των μεγάλων ομάδων.

• Κατά τη διάρκεια της σεζόν αναμένονται συγκρούσεις χειρότερες από εκείνες που ζήσαμε τη χρονιά της συνύπαρξης του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Νικόλα Πατέρα. Κι αυτό επειδή σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ πιστεύουν στον τίτλο.

• Με βάση την εικόνα του στο φιλικό κόντρα στη Μίλαν, βέβαια, ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε εκείνους που τον θεωρούν πρώτο φαβορί. Στο «τριφύλλι» και στον «δικέφαλο», όμως, θεωρούν ότι μπορούν να αμφισβητήσουν την «ερυθρόλευκη» κυριαρχία εάν διεξαχθούν οι αγώνες με ισονομία εντός κι εκτός γηπέδων.

• Γι’ αυτό και θα επιδιώξουν να ανεβάσουν τους τόνους σε όλα τα επίπεδα, εάν διαπιστώσουν ότι συμβαίνουν πράγματα από το πρόσφατο ή και το πιο μακρινό παρελθόν. Κυρίως σε θέματα διαιτησίας και λειτουργίας των θεσμικών οργάνων.

• Θα ανέβουν, δηλαδή, οι τόνοι της αντιπαράθεσης στο πρώτο λανθασμένο σφύριγμα ή στην πρώτη διαφορά μεταξύ των μεγάλων ομάδων ακόμα και για ψύλλου πήδημα. Όπως στην υπόθεση του Φορτούνη, που από το πουθενά εξελίχθηκε σε μήλο της έριδος και θύμισε παλιές ένδοξες εποχές, όταν γινόταν χαμός για την απόκτηση ενός παίκτη.

• Τα τελευταία χρόνια είχαν ελαχιστοποιηθεί οι μεταγραφικές συγκρούσεις μεταξύ των ομάδων, διότι χρήματα διέθετε επί της ουσίας μόνο ο Ολυμπιακός και όταν μία μεταγραφή ανέβαινε σε κόστος, οι άλλες ομάδες πήγαιναν πάσο. Αλλά φάνηκε από την περίπτωση του Φορτούνη πως στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ όχι απλά ανέβασαν τον πήχη των απαιτήσεών τους, αλλά ευθέως στοχεύουν πλέον σε απόκτηση εν ενεργεία διεθνών παικτών.

• Θα υπάρξει μέσα στο καλοκαίρι σύγκρουση και Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ και για άλλον παίκτη, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να επιχειρεί να βάλει τους Πειραιώτες σε ένα παιχνίδι πλειστηριασμού. Θα εγκαινιάσουν νέες τακτικές οι άνθρωποι του «δικέφαλου» ύστερα από την πρόσληψη του Ιάκωβου Αγγελίδη, στον οποίο ποντάρει πολλά ο Ιβάν Σαββίδης.

• Μπαίνουμε σε ευρωπαϊκή εβδομάδα, με τρεις ομάδες να δίνουν εξαιρετικά δύσκολους αγώνες για την πρόκρισή τους στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει αρχικά τη Σταντάρ στις 30 του μήνα στη Λιέγη και ακολουθούν στις 31 του μήνα οι αγώνες του Αστέρα Τρίπολης στη Γερμανία απέναντι στη Μάιντς και του Ατρόμητου στο Σεράγεβο.

• Οι «πράσινοι» έδειξαν σημάδια βελτίωσης στο φιλικό με τον Ατρόμητο, αλλά ούτε αυτή τη φορά έπεισαν για τον βαθμό ετοιμότητας, που κρίνεται
απαραίτητος σε τόσο κρίσιμα ευρωπαϊκά ματς. Ποντάρουν, όμως, ο Γιάννης Αναστασίου και οι παίκτες του στα πολλά εσωτερικά προβλήματα που ταλανίζουν τους δευτεραθλητές Βελγίου.

• Ο Αστέρας είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του κόντρα στη Ροβανιέμι και από το 2-0 βρέθηκε στο 2-2, αν και αγωνιζόταν με αριθμητικό πλεονέκτημα. Όλοι στην Αρκαδία θεωρούν φυσιολογικές τις μεταπτώσεις, διότι μιλάμε για τέλη Ιουλίου, μα από τη στιγμή που η Μάιντς έχει πλεονέκτημα, μόνο με σταθερότητα και σοβαρότητα μπορούν οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη να προχωρήσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

• Ο Ατρόμητος τα πήγε εξαιρετικά κόντρα στον Παναθηναϊκό, παρά την ήττα του στο φιλικό της Τετάρτης στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο Γιώργος Παράσχος προχώρησε σε αναπροσαρμογή σχεδίων, με την τοποθέτηση τριών κεντρικών αμυντικών και τη διαμόρφωση της διάταξης σε 3-5-2.

• Λείπει, όμως, από τους Περιστεριώτες ο επιθετικός που θα αξιοποιήσει τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργούν οι μέσοι. Ο Ράφικ Τζιμπούρ επέστρεψε στο προσκήνιο και όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως ίσως αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ατρόμητου.

• Εκτός και αν τελικά κοπεί από τον Ολυμπιακό ο Θανάσης Παπάζογλου και καταφέρουν ο Γιώργος Σπανός και ο Παράσχος να τον πείσουν πως το μέλλον του βρίσκεται στο Περιστέρι. Διότι ο πρώην επιθετικός του ΟΦΗ έχει πολλούς υποστηρικτές στην ομάδα της Δυτικής Όχθης από την εποχή που αγωνιζόταν στον Άρη.

• Ένα άλλο όνομα που έπεσε στο τραπέζι τις τελευταίες ημέρες ήταν εκείνο του Εστεμπάν Σολάρι. Αλλά ο Παράσχος έκοψε χωρίς δεύτερη συζήτηση τον Αργεντινό, επειδή τον θεωρεί παίκτη περιοχής, δίχως συμμετοχή στην ανάπτυξη μιας ομάδας και στη σωστή
ανασταλτική λειτουργία της.

• Η πρόκριση τουλάχιστον δύο ελληνικών ομάδων στα πλέι οφ αποτελεί επιτακτική ανάγκη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με προτεραιότητα στον Παναθηναϊκό, διότι έτσι θα αφήσουμε πίσω μας τους Βέλγους, που είναι από τους βασικούς αντιπάλους μας στην κούρσα για την κορυφαία δεκάδα της ειδικής βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ.


Σχολιάστε εδώ