Σε συνέδριο Βενιζέλου δεν μετέχουμε

Ενδεχομένως, ούτε το όλον ΠΑΣΟΚ δεν θα δηλώσει «παρών», αφού από τώρα έχουν πάρει δημόσια αποστάσεις κορυφαία στελέχη, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και πολλοί άλλοι επώνυμοι.

Το άσχημο για τον κ. Βενιζέλο είναι ότι το κάλεσμά του δεν βρίσκει ανταπόκριση ούτε εκτός ΠΑΣΟΚ. Ήδη η Μεταρρυθμιστική Τάση, στην οποία μετέχουν βουλευτές και γνωστά στελέχη της ΔΗΜΑΡ που έχουν αποστασιοποιηθεί από τη γραμμή και τις επιλογές του προέδρου της Φώτη Κουβέλη, δηλώνουν ευθέως ότι σε μια προσωπική παράσταση του Βενιζέλου δεν πρόκειται να συμμετάσχουν.

Ξεκάθαρος είναι ο Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος τονίζει ότι, «αν είναι να μαζευτούμε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και από άλλους χώρους και κινήσεις να συζητήσουμε για την Κεντροαριστερά και το πώς μπορεί να δώσει ένα όραμα και να συσπειρώσει τον κόσμο που πιστεύει σε αυτήν, να μπούμε, αλλά αν ο Βενιζέλος θέλει να στήσει ένα δικό του μαγαζί, εμείς δεν έχουμε καμιά δουλειά».

Στην ίδια γραμμή είναι και ο Βασίλης Οικονόμου (φωτό), που δηλώνει με νόημα ότι «δεν δεχόμαστε ούτε κελεύσματα ούτε διαταγές», ενώ κοντά είναι και ο Γρηγόρης Ψαριανός, που –όπως μαθαίνουμε– έχει αποστασιοποιηθεί τις τελευταίες μέρες από το Ποτάμι του Θεοδωράκη.


Σχολιάστε εδώ