Παίρνει και τα κλειδιά της Τούμπας ο Αγγελίδης

Ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας της Μακάμπι Τελ Αβίβ, άλλωστε, έχει την τεχνογνωσία για να κινήσει τα νήματα σε μια ποδοσφαιρική ομάδα. Τόσο τεχνοκρατικά όσο και αγωνιστικά, ειδικά ύστερα από την πολυετή παρουσία του στον σύλλογο του Ισραήλ.

«Ήταν μεγάλη τιμή και προνόμιο που ήμουν μέρος αυτής της μεγάλης ομάδας. Με τον Μιτς Γκόλντχαρ στο τιμόνι του ο σύλλογος έχει πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο κατά τα τελευταία πέντε χρόνια. Μετά την ολοκλήρωση σχεδόν πέντε ετών στη Μακάμπι, είναι η κατάλληλη στιγμή για να φύγω και να αναλάβω μια νέα πρόκληση. Έχω αποφασίσει να αναλάβω τη θέση του Προέδρου και Εκτελεστικού Διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ», δήλωσε ο νέος πρόεδρος του «δικέφαλου» στην επίσημη ιστοσελίδα της Μακάμπι.

Ο Ιάκωβος Αγγελίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου. Πέρασε, όμως, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στον Καναδά, στην Αγγλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επαγγελματικά δηλώνει και είναι δικηγόρος στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας και της Ουαλίας. Έχει, ωστόσο, εργαστεί και ως γενικός σύμβουλος και διευθυντής σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Το ποδόσφαιρο μπήκε στη ζωή του όταν γνώρισε τον Μίτσελ (Μιτς) Γκόλντχαρ. Ο καναδός επιχειρηματίας τον προσέλαβε σε εταιρείες άσχετες με τον αθλητισμό, αλλά τον πήρε μαζί του στη Μακάμπι όταν απέκτησε την ομάδα του Τελ Αβίβ. Με εντολή να οργανώσει την ομάδα και να την κάνει να δουλεύει ως εταιρεία. Τόσο αγωνιστικά όσο και εμπορικά, ο Αγγελίδης κατάφερε και ανέβασε επίπεδο τη Μακάμπι. Κάτι που φιλοδοξεί ο Σαββίδης να πετύχει ο Κύπριος και στον ΠΑΟΚ, που «εξελίσσεται σε έναν μοντέρνο ευρωπαϊκό σύλλογο με υψηλές απαιτήσεις, προκειμένου να επιτύχει τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο τους στόχους του.

Ο Ιάκωβος Αγγελίδης αναμένεται να βοηθήσει τον σύλλογο με την εμπειρία του στην υλοποίηση σχεδίων υψηλού επιπέδου στον χώρο του ποδοσφαίρου, του μάρκετινγκ, της επικοινωνίας και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στόχος είναι να αναβαθμιστεί η λειτουργία και η αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ.

«Επιθυμία μας είναι να συνδυαστεί η μοναδική δυναμική και το πάθος που διακρίνει τους φίλους του ΠΑΟΚ με μια υψηλού επιπέδου διοίκηση, που θα φέρει την τεχνοκρατική καθοδήγηση προς την επιτυχία», όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Μαζί με τον Αγγελίδη, οι Ισραηλινοί εικάζουν πως θα έρθει στην Ελλάδα και ο Ζόρντι Κρόιφ. Ο γιος του «ιπτάμενου Ολλανδού» συνεργάστηκε άψογα στη Μακάμπι με τον Κύπριο, όπου και είχε τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου. Στο τραπέζι έπεσε και το όνομα του Φρανκ Άρνεσεν, αλλά ο Δανός διέψευσε τα σενάρια. Ενδέχεται, πάντως, τον ρόλο να αναλάβει ο Ζήσης Βρύζας, ο οποίος θα παραμείνει πιθανότατα και εκπρόσωπος στα θεσμικά όργανα.

Από κει και πέρα, το μεγάλο ερώτημα αφορά τις μεταγραφές. Με την απόκτηση των Μακ, Περέιρα και Γκολάσα, ο ΠΑΟΚ κάλυψε ουσιαστικά τα κενά του στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Αλλά κάποιες πηγές επιμένουν ότι το κερασάκι στην τούρτα θα μπει όταν γίνει η κλήρωση των πλέι οφ στο Γιουρόπα Λιγκ. Με ξεκάθαρη βούληση τη στήριξη του νέου προέδρου.


Σχολιάστε εδώ