Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ

Κάποια στιγμή φάνηκε πως θα μπορούσε να διαδεχτεί τον «Λου» στην ιεραρχία, μολονότι σπάνια εμφανίστηκε με κουστούμι και μεταξωτή γραβάτα. Συνήθως ένα μαύρο πουκάμισο και ένα σακίδιο στον ώμο (α λα Σταύρο Θεοδωράκη) ήταν αρκετό για τους ρεπόρτερ να τον θεωρούν έναν άνθρωπο μεθοδικά εργαζόμενο, που ξέρει να περιμένει την ευκαιρία του (κάτι που είχε προκύψει επί σειρά ετών και για τον Κούλη Δουρέκα, τον Κώστα Βερνίκο κ.λπ., ανθρώπων που επίσης έχουν κερδίσει εδώ και καιρό πόστο στην ερυθρά πυραμίδα).

Το πρόσωπο που απασχολεί σήμερα τη στήλη είναι -όπως έχετε αντιληφθεί- ο, πολύς πλέον, Γιάννης Μώραλης, ο προερχόμενος από το ποδοσφαιριλίκι επιπέδου. Ο οποίος, αφού πήρε τη θέση του διευθυντή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά αυτή του αντιπροέδρου και -τέλος- του ηγέτη της Σούπερ Λιγκ, ιδού, σήμερα δήμαρχος του Πειραιά και μάλιστα χωρίς κομματική στήριξη, παρά μόνο χάρη στην εύνοια των ανθρώπων του δημοφιλούς πειραϊκού συλλόγου και των δύο χρηματοδοτών του, Μαρινάκη και Κόκκαλη. Για να προτιμηθεί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το ίδιο πρόσωπο για όλες αυτές τις συναρπαστικές θέσεις, μάλλον σημαίνει ότι αξίζει τον κόπο ή -διάβολε- οι επιχειρηματίες δεν είχαν καλύτερη επιλογή από τον Μώραλη. Οπότε δεν μας πέφτει λόγος!

Ο Γιάννης Μώραλης, έναν μήνα πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του, προχωρά σε προσεκτικές και μεθοδικές κινήσεις. Πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι έχει ήδη ενημερωθεί για ό,τι απασχολεί τον Πειραιά και απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς, π.χ., δικαστήρια, Πύργος, μητροπολίτης, γήπεδο Εθνικού, πρόνοια, πολιτισμός. Προφανώς έχει αντιληφθεί ότι -για παράδειγμα- τα σπορ στον Πειραιά δεν αρχίζουν και τελειώνουν με το κεφάλαιο «Ολυμπιακός», καθώς δεκάδες σύλλογοι ασφυκτιούν χωρίς να μπορούν να εξασφαλίσουν πόρους ή χώρους προπόνησης. Προφανώς έχει νιώσει ότι το ιστορικό Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά σύντομα θα μαραζώσει, αν δεν καταφέρει η διοίκησή του να στήσει σπουδαίες παραγωγές, συγκινώντας (και) το κοινό της Αθήνας. Προφανώς, ο νέος δήμαρχος έχει αντιληφθεί ότι οι άστεγοι, οι πεινασμένοι και οι άνεργοι του Πειραιά αυξάνονται με μαθηματική ακρίβεια και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι πρωτίστως το μεροκάματο που θα τους εξασφαλίσει ένα κομμάτι ψωμί.

Άραγε, τι θα μπορούσε από όλα αυτά να φέρει σε λογαριασμό ο Γιάννης Μώραλης στο ραντεβού που πραγματοποίησε με τον πρωθυπουργό της χώρας; Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον νέο πρώτο πολίτη του Πειραιά. Το ότι κάποιοι (των ΜΜΕ) ειρωνεύτηκαν τον Αντώνη Σαμαρά πως τάχα ζήτησε να μιλήσει με τον «υπάλληλο του Μαρινάκη», φανερώνει μικροψυχία και τίποτε παραπάνω.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ