Οι Καραμανλικοί πήραν το όπλο τους…

Ο βασικός λόγος είναι ότι στο επιτελείο του πρωθυπουργού θέλουν στο συγκεκριμένο ζήτημα όλες οι κινήσεις και οι χειρισμοί να γίνουν σε κεντρικό επίπεδο, από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά και το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις και αυξημένες προσδοκίες που στην πορεία θα δυσκολέψουν το έργο της κυβέρνησης.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η πρωτοβουλία των έξι προβλήθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης ως «κίνηση Καραμανλικών», κάτι που ενόχλησε προσωπικά τον κ. Σαμαρά. Κι αυτό διότι δεν επιθυμεί να περνάει προς τα έξω η εικόνα ότι στο κόμμα υπάρχουν διάφορες τάσεις που κατά καιρούς αυτονομούνται και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι, ανεξάρτητα από… τάσεις και ομάδες, άσχετα από το αν αρέσει ή όχι στον πρωθυπουργό, το επόμενο διάστημα θα πυκνώσουν ανάλογες πρωτοβουλίες. Οι βουλευτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινήσεις (ερωτήσεις στη Βουλή, επιστολές σε υπουργούς κ.ά.) για σειρά ζητημάτων με άμεσο κοινωνικό αντίκτυπο. Πρώτον, διότι βλέπουν ότι οι εθνικές εκλογές δεν θα καθυστερήσουν πολύ και θέλουν να αυξήσουν τις πιθανότητες επανεκλογής τους. Δεύτερον, διότι διαπιστώνουν ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αν και συγκυβερνούν, κινούνται με διαφορετικούς προσανατολισμούς. Διαφωνούν, αντιδρούν και διαφοροποιούνται σε κρίσιμες επιλογές της κυβέρνησης που έχουν ήδη εγκριθεί από τη Βουλή και αποτελούν δεσμεύσεις της χώρας έναντι των δανειστών. Οι βουλευτές εμφανίζονται ενοχλημένοι αλλά και ανήσυχοι με το όλο σκηνικό, εξέφρασαν μάλιστα τους προβληματισμούς τους στον πρωθυπουργό στη συνάντησή τους στο εντευκτήριο της Βουλής. «Δεν μπορεί εμείς να ψηφίζουμε όλα τα νομοσχέδια χωρίς δεύτερη κουβέντα και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να εμφανίζονται πιο φιλολαϊκοί και με μεγαλύτερη… κοινωνική ευαισθησία», ήταν οι χαρακτηριστικές φράσεις τους.


Σχολιάστε εδώ