Να ακυρωθεί η Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ – Ισραήλ ζητά το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι: «Διαστάσεις γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού, για ακόμη μία φορά, προσλαμβάνουν οι δολοφονικές επιθέσεις του ισραηλινού κράτους, με την κλιμάκωση των χερσαίων πολεμικών επιχειρήσεων και των αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας. Οργή και αποτροπιασμό προξενούν τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει ο ισραηλινός στρατός κατοχής σε βάρος αμάχων Παλαιστινίων, ανάμεσά τους παιδιών και βρεφών».

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του κόμματος: «Αγανάκτηση προκαλεί η ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ στη βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ και η συγκάλυψη των εγκλημάτων του, όπως εκδηλώθηκε με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με επίκληση του απαράδεκτου προσχήματος περί “ασφάλειας του ισραηλινού κράτους”». Η Ευρωπαϊκή Ένωση, λέει το ΚΚΕ, και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της συνεχίζουν την αναβάθμιση των σχέσεών τους με το Ισραήλ σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο και νομιμοποιούν το νέο ισραηλινό έγκλημα σε βάρος των Παλαιστινίων με την πολιτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στους εγκληματίες και τα θύματά τους, που εκδηλώνεται για πολλοστή φορά με χαρακτηριστικό τρόπο και με το απαράδεκτο σχετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου…

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ, τονίζει ο Περισσός, οικοδομούν στο αίμα του παλαιστινιακού και των άλλων λαών τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια, τις βλέψεις των μονοπωλίων για ενίσχυση της θέσης τους στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, εγκυμονώντας κινδύνους πιο γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης στην περιοχή, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς.

Με βάση τα παραπάνω η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας απαίτησε να ακυρωθεί αμέσως η Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ και το λεγόμενο «Σχέδιο Δράσης» με το Ισραήλ, στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας» και να ακυρωθούν αμέσως όλες οι παρεπόμενες συμφωνίες -οικονομικές, εμπορικές και στρατιωτικές- της ΕΕ και των κρατών-μελών της με το Ισραήλ.

Το ΚΚΕ επανέλαβε την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και στον δίκαιο αγώνα του και ανέφερε ότι «απορρίπτει τα προσχήματα Ισραήλ-ΗΠΑ-ΕΕ με τα οποία δικαιολογούνται τα ισραηλινά εγκλήματα ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης. Θα δυναμώσει την πάλη του για να σταματήσει αμέσως η εγκληματική επίθεση του ισραηλινού κράτους. Να αποσυρθούν τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής και να σταματήσει η ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών. Για την ίδρυση ανεξάρτητου-βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Παράλληλα με το Παλαιστινιακό, το ΚΚΕ ανέδειξε και το θέμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, καταγγέλλοντας την «απαράδεκτη απόφαση του ουκρανικού Κοινοβουλίου να διαλύσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, όπως και την έναρξη δίκης για την απαγόρευσή του»

Η απόφαση αυτή, τονίζει, όχι τυχαία, λήφθηκε ταυτόχρονα με την απόφαση επιστράτευσης, μέσα σ’ ένα κλίμα εθνικιστικής υστερίας, για τη συνέχιση της ένοπλης εκστρατείας στα ανατολικά, που ήδη έχει προκαλέσει στον λαό της Ουκρανίας μεγάλα δεινά.

Αποδεικνύεται, εκτιμά το ΚΚΕ για άλλη μια φορά, ότι «τα αντιλαϊκά μέτρα βαδίζουν χέρι χέρι με τον εθνικισμό και τον αντικομμουνισμό».

Οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι του ναζισμού στην Ουκρανία, τονίζει ο Περισσός, που αναρριχήθηκαν στην κυβερνητική εξουσία με πραξικοπηματικό τρόπο, έχοντας τη στήριξη ντόπιων ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων και των ξένων δυνάμεων -των ΗΠΑ και της ΕΕ-, προχωρούν στο περαιτέρω αιματοκύλισμα του λαού και στην εξαφάνιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Δικτατορία των μονοπωλίων…

…έτσι βλέπει το ΚΚΕ την αλλαγή φρουράς μετά την πτώση της δικτατορίας των συνταγματαρχών στο μήνυμά του. Τονίζει συγκεκριμένα:

«Τα 40 χρόνια που πέρασαν από την αλλαγή του Ιουλίου 1974, ως αποτέλεσμα του συμβιβασμού που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στη χούντα και τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, με την άμεση ανάμειξη των αμερικανονατοϊκών, καθώς και η εμπειρία όλων αυτών των δεκαετιών, δεν πρέπει να αφήνουν αμφιβολία στους εργαζόμενους ότι η δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας είναι ταξική, είναι η άλλη μορφή της δικτατορίας των μονοπωλίων».


Σχολιάστε εδώ