Με χαμηλούς τόνους συνεχίζει τη δράση της η Χρυσή Αυγή

Πράγματι, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν από τη Χρυσή Αυγή κλειστές εσωκομματικές συγκεντρώσεις και ομιλίες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Την εβδομάδα όμως που σήμερα εκπνέει υπήρξε πολλαπλάσια δραστηριότητα, αφού πέρα από τα συνήθη, η Χρυσή Αυγή προχώρησε σε διανομή τροφίμων μόνο σε έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης των προσερχομένων, χθες δε το βράδυ πραγματοποίησε εντυπωσιακή συγκέντρωση (πήγαν πούλμαν από τα περισσότερα σημεία της ηπειρωτικής Ελλάδος) στις Θερμοπύλες για τον εορτασμό της επετείου της μάχης των Θερμοπυλών.

Κατανοώντας η ηγεσία της ακροεθνικιστικής Χρυσής Αυγής τα ποικίλα οικονομικά προβλήματα και αδιέξοδα των ελλήνων πολιτών, έχει εδώ και έναν περίπου χρόνο οργανώσει εθελοντικό τμήμα γιατρών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν σε μέλη και οπαδούς της οργάνωσης μέσω του συμβουλευτικού σταθμού υγείας και περίθαλψης που έχουν συγκροτήσει. Όσο για τα θέματα επικοινωνίας και Τύπου συνεχίζει να τα διαχειρίζεται ο Ηλίας Κασιδιάρης, που συμμετέχει και παρεμβαίνει στις δισεβδομαδιαίες διαδικτυακές εκπομπές από το κοινόχρηστο τηλέφωνο των φυλακών, που μπορούν να χρησιμοποιούν οι κρατούμενοι ως τις εννέα το βράδυ. Είναι μια δραστηριότητα που προβληματίζει την κυβέρνηση, η οποία και μελετά τρόπους αποκλεισμού του Ηλία Κασιδιάρη από τη δυνατότητα να επικοινωνεί -έστω και έτσι- με τα μέλη και τους οπαδούς του κόμματος.

Να σημειωθεί πως η Χρυσή Αυγή λειτουργεί γραφεία και αντίστοιχη οργάνωση και στην Κύπρο με την επωνυμία «Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο-ΕΛΑΜ», όπου στις 20 Ιουλίου (της μαύρης επετείου για τον Ελληνισμό) οργάνωσε παγκύπρια αντικατοχική εκδήλωση στο οδόφραγμα του Λήδρα Παλλάς στη Λευκωσία με τίτλο: «Ξυπνάμε από τον λήθαργο και επαναφέρουμε τον αντικατοχικό αγώνα». Δεν περνάει πάντως απαρατήρητο πως από 663 ψήφους, που αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 0,22%, το εθνικιστικό κόμμα της Κύπρου εκτοξεύτηκε με 6.957 ψήφους στο 2,69% υπερδεκαπλασιάζοντας τη δύναμή του, γεγονός που έχει έντονα προβληματίσει.

Όλα δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή κινείται με μεγάλη προσοχή, συνεχίζει τις ακτιβιστικές της δραστηριότητες και εξακολουθεί να βρίσκει ευεπήφορο έδαφος.

Μάκης Τουμάσης


Σχολιάστε εδώ