«Μαχαίρι» και στις επικουρικές των αστυνομικών!

Συγκεκριμένα, στο υπουργείο Εργασίας μεταφέρεται από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που αναμενόταν να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ).

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, επιχειρώντας να αποφύγουν νέες οξύτατες αντιδράσεις από τους ενστόλους, «βαφτίζουν» τη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» (που συνεπάγεται μειώσεις στις επικουρικές από το 2015) «συντελεστή βιωσιμότητας» για να αποφευχθεί -όπως τονίζεται- η δημιουργία νέων ελλειμμάτων. Στην πράξη πρόκειται για το ίδιο πράγμα και περιγράφεται σαφώς στη διάταξη 4 του άρθρου 221. Με βάση το άρθρο 221 του πολυνομοσχεδίου, από την 1η Ιανουαρίου 2015 οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ εντάσσονται υποχρεωτικά στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και διέπονται από τις διατάξεις της νομοθεσίας και τη γενικότερη νομοθεσία, όπως κάθε φορά ισχύουν. Όσον αφορά τις συνταξιοδοτικές απολαβές, σύμφωνα με την παρ. 3 του υπό κατάθεση άρθρου «…στους τομείς του Κλάδου Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ εφαρμόζονται οι διατάξεις που διέπουν και τα υπόλοιπα Ταμεία Εφάπαξ (παρ. 2 του άρθρου 18 του νόμου 4242/2014»…).

Αναλυτικά, η διάταξη προβλέπει: Με κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας και του κάθε φορά καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού, η οποία εκδίδεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2014, μετά από σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, καθορίζονται οι τεχνικές παράμετροι από τις οποίες θα προκύπτει συντελεστής βιωσιμότητας, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία νέων ελλειμμάτων, για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), τους ειδικούς Κλάδους και Λογαριασμούς των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού (ΜΤΣ, ΜΤΑ, ΜΤΝ) και ρυθμίζεται κάθε άλλη αναγκαία λειτουργία για την εφαρμογή τους.


Σχολιάστε εδώ