Καρφιά Μητσοτάκη κατά Σαμαρά

Είπε συγκεκριμένα: «Περνάμε μια περίοδο βαθιάς πολιτικής παρακμής. Ίσως πρόκειται για γενικότερο φαινόμενο, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο. Σήμερα η πολιτική ηγεσία έχει να αντιμετωπίσει ένα βαρύ, δύσκολο πρόβλημα και δεν είμαι βέβαιος ότι στέκεται στο ύψος των εθνικών αναγκών».

Και ενώ βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση, η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί ό,τι καλύτερο διαθέτει σήμερα η χώρα. Επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Η Ελλάς βρίσκεται σε κρίση, έχει ανάγκη να χρησιμοποιήσει το καλύτερο υλικό το οποίο διαθέτει, να κυβερνήσουν οι άριστοι και οι επιλογές να είναι αξιοκρατικές, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη προσωπικά ή κομματικά συμφέροντα»!

Από τον λαό η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο κ. Μητσοτάκης θέτει θέμα αναθεώρησης του Συντάγματος, ώστε να αποκτήσει φιλελεύθερη πνοή. Μία από τις κυριότερες αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι ο τρόπος εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Λέει συγκεκριμένα:

«Η σύνδεση των εκλογών με την αδυναμία εκλογής Προέδρου ήταν λάθος. Σήμερα πρέπει να διορθωθεί. Δεν υπάρχει άλλη λύση από την εκλογή Προέδρου από τον λαό, προς την οποία πρέπει να βαδίσουμε».

Δικαιοσύνη α λα καρτ θέλει…

Τώρα ανακάλυψε ο πρώην πρωθυπουργός ότι οι δικαστές δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, ενώ επί των ημερών της κυβέρνησής του όλα τα έκαναν σωστά, μέχρι που για να βάλει δικό του πρόεδρο του Αρείου Πάγου βούτηξε στην επετηρίδα και έφερε στην επιφάνεια τον Κόκκινο, με τα περιβόητα γουνάκια που όλοι θυμούνται. Είπε, λοιπόν, ότι «δεν μπορεί η δικαστική εξουσία να τινάζει στον αέρα την οικονομική πολιτική με αποφάσεις καθαρά οικονομικού περιεχομένου, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αβεβαιότητα στις επενδύσεις και στην οικονομική δραστηριότητα γιατί το ΣτΕ και το κάθε δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να κηρύξει κάθε νόμο αντισυνταγματικό».

Κατά σύμπτωση, στα… βήματα του Μητσοτάκη, την επομένη ακολούθησαν δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Κατόπιν αυτών δεν θα είναι έκπληξη αν τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση ανακοινώσει, με τη συνυπογραφή του συνταγματολόγου αντιπροέδρου της Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι ο θιγόμενος από μέτρα και αποφάσεις της κυβέρνησης έλληνας πολίτης –όπως, π.χ., οι καθαρίστριες– απαγορεύεται να προσφεύγει στα δικαστήρια χωρίς την προηγούμενη άδεια του αρμόδιου υπουργού-Επιτρόπου!


Σχολιάστε εδώ