Επί του πιεστηρίου

Με αυτήν την καθηγητική νοοτροπία του, βγήκε και είπε ότι «οι πολιτικοί αποφασίζουν για τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία», προαναγγέλλοντας πόλεμο κατά των δικαστών γιατί μπήκαν στα χωράφια τους, ενώ εκείνοι θέλουν να είναι ανεξέλεγκτοι. Αλλά οι πάντες κρίνονται σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Υπάρχει, όμως, και κάτι άλλο που παρέλειψε εσκεμμένα ο κ. Χαρδούβελης να το εξηγήσει. Δήλωσε ότι η δικαστική εξουσία δεν αποφασίζει για τη δημοσιονομική πολιτική. Η «τρόικα» έχει το δικαίωμα να αποφασίζει; Ασφαλώς και ναι. Δεν υπάρχει επιλογή της κυβέρνησης που να μην έχει το ok της «τρόικας».

Ναι, η «τρόικα» ΜΠΟΡΕΙ να αποφασίζει για τη ζωή των ελλήνων πολιτών. Η δικαστική εξουσία ΔΕΝ μπορεί να βλέπει τι συμβαίνει μέσα στην πατρίδα της εναντίον των ελλήνων πολιτών.

Πάλι καλά που υπάρχει και η κυρία Μέρκελ και μαθαίνουμε από τη… φίλη μας τι γίνεται στη χώρα μας. Τι μαγειρεύουν ακόμη και για τα εθνικά μας θέματα.

Μάθαμε λοιπόν από την κυρία Άνγκελα ότι γίνονται μυστικές διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό σχετικά με την ονομασία και ότι οι συζητήσεις διεξάγονται εμπιστευτικά. Ο πρωθυπουργός μία λέξη δεν έχει πει. Τουλάχιστον για ποιο όνομα συζητούν για εμάς, χωρίς εμάς. Η αποθέωση της Μυστικής διπλωματίας…

Τα βρήκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και πήρε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου να καταθέσει μέσα στις επόμενες μέρες στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που προβλέπει ποινές για όποιον υμνεί το Ολοκαύτωμα. Το σημαντικό είναι ότι στις διατάξεις του αναγνωρίζονται οι Γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων και των Μικρασιατών και τιμωρούνται όποιοι τις αρνούνται και δεν τις καταδικάζουν. Η αναγνώριση γίνεται με βάση το ότι υπάρχει απόφαση της Ελληνικής Βουλής από το 1955 με την οποία αναγνωρίζονται οι τρεις Γενοκτονίες. Η ρύθμιση αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση της Άγκυρας, αλλά πλέον δεν μπορεί να κάμει πίσω η κυβέρνηση.

Και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος τάσσεται στο πλευρό των ληστευθέντων ιδιωτών μικροομολογιούχων και με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό τού ζητάει να δει το θέμα «των ανθρώπων αυτών με σεβασμό και ευαισθησία, να μην αδικηθούν και να μην αισθάνονται ότι το Ελληνικό Δημόσιον φέρεται εις αυτούς με τρόπον άδικον και παράνομον».

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ