Αλλάζει την Εθνική ο Ρανιέρι

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι επιβεβαίωσε πλήρως τα ρεπορτάζ που μιλούσαν για «τελειωμένη δουλειά» και αναλαμβάνει να καθοδηγήσει την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στο Euro 2016, του οποίου η τελική φάση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στη Γαλλία. Με στόχο «να πάρουμε την πρόκριση πρώτοι και αήττητοι», όπως είπε χαρακτηριστικά στον πρόεδρο της ΕΠΟ. Τόσο σίγουρος ήταν για τις δυνατότητες των ελλήνων ποδοσφαιριστών, που ζήτησε μόνος του να αλλάξουν κάποιοι όροι του συμβολαίου του και έτσι ένα μέρος του μπόνους πρόκρισης μπήκε με την προϋπόθεση της αήττητης πορείας στα προκριματικά.

«Ελπίζουμε με τον Κλάουντιο Ρανιέρι να ανέβουμε επίπεδο, να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών», δήλωσε ύστερα από την επίτευξη της συμφωνίας ο Σαρρής για τον ιταλό τεχνικό, ο οποίος γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 1951 στη Ρώμη και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1987 στην Καμπάνια. Στη συνέχεια πήγε στην Κάλιαρι και ακολούθησαν η Φιορεντίνα, η Βαλένθια, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Τσέλσι, η Πάρμα, η Γιουβέντους, η Ρόμα, η Ίντερ και η Μονακό!

«Ήξερα την Ελλάδα και αποφάσισα ότι ήταν η καλύτερη λύση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρανιέρι, ο οποίος είχε στείλει έναν συνεργάτη του στη Βραζιλία και παρακολουθούσε τους αγώνες της Εθνικής. «Μου άρεσε η μαχητικότητα και το πνεύμα της Ελλάδας στο Μουντιάλ. Παρακολούθησα όλη την πορεία της, η οποία ήταν πολύ καλή. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τα προκριματικά του Euro στη Γαλλία, αλλά θα αξιολογήσω τους παίκτες και μετά θα πάρω τις αποφάσεις μου», πρόσθεσε.

Ουσιαστικά, όμως, ο Ρανιέρι είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να αλλάξει πολλά στην Εθνική. Κυρίως επειδή αποχώρησε ήδη ο Γιώργος Καραγκούνης ενώ δύσκολα θα κληθούν για το πρώτο ματς των προκριματικών με αντίπαλο τη Ρουμανία, στις 7 Σεπτεμβρίου, παίκτες όπως οι Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Τζαβέλλας, Φάνης Γκέκας, Αλέξανδρος Τζιόλης. Οπότε θα πρέπει να πάει ο Ιταλός σε άλλες επιλογές και σταδιακά θα υποχρεωθεί να χτίσει μια ομάδα από την αρχή. Με κορμό τους παίκτες που εκπροσώπησαν την Εθνική στη Βραζιλία αλλά και αρκετά παιδιά από την Ελπίδων και γι’ αυτό, άλλωστε, συναντήθηκε ήδη με τον Κώστα Τσάνα.


Σχολιάστε εδώ