Έκπληξη με Κουμουτσάκο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τελευταίος έχει ζητήσει από τον κ. Σαμαρά το πρόσωπο που θα προτείνει να είναι πολιτικό και να έχει θητεία στις Βρυξέλλες σε κάποιον από τους θεσμούς και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπό το πρίσμα αυτό, αποκτούν άλλη οντότητα οι πληροφορίες που διακινούνται τα τελευταία 24ωρα σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, ότι το όνομα-έκπληξη θα είναι πιθανότατα ο πρώην ευρωβουλευτής Γ. Κουμουτσάκος. Με το ίδιο σκεπτικό μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες για την Ντ. Μπακογιάννη, η οποία άλλωστε δεν έλαβε ποτέ καμιά σχετική υπόσχεση ή διαβεβαίωση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο τραπέζι παραμένει το όνομα του υφυπουργού Εξωτερικών και στενού συνεργάτη του κ. Βενιζέλου, του Δ. Κούρκουλα, αν και τυχόν επιλογή του θα προκαλούσε τις εύλογες γκρίνιες των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Δικαίως θα διαμαρτυρηθούν ότι ο κ. Σαμαράς… εκχώρησε ένα ακόμη «οφίτσιο» στο ΠΑΣΟΚ! Κυβερνητικοί παράγοντες θεωρούν απίθανο να επιλεγεί η Μ. Δαμανάκη και αποκρούουν τη θεωρία ότι κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε τις κινήσεις του κ. Βενιζέλου στο πεδίο της Κεντροαριστεράς. Με το επιχείρημα ότι -όπως σημειώνουν- «η κ. Δαμανάκη δεν έχει πλέον καμιά επιρροή στον χώρο». Παραδόξως, από ορισμένες πλευρές διατηρείται στο παιχνίδι και το όνομα του Κ. Χατζηδάκη, αλλά ενδεχόμενη επιλογή του θα αποτελούσε έκπληξη. Ο προβιβασμός του σε θέση Επιτρόπου θα εκλαμβανόταν από ορισμένους ως… επιβράβευση για την αποτυχία του ως υπουργός Ανάπτυξης! Τώρα, ως προς το χαρτοφυλάκιο που θα λάβει ο έλληνας Επίτροπος, οι πληροφορίες αναφέρουν αυτά των Μεταφορών και της Περιφερειακής Πολιτικής. Λέγεται ότι ο κ. Σαμαράς ζήτησε αρχικά τις αρμοδιότητες για το Μεταναστευτικό, αλλά ο κ. Γιούνκερ απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα συναντούσε τη διαφωνία των χωρών της Βορ. Ευρώπης.

Οι τελευταίες επιθυμούν ο Επίτροπος για το Μεταναστευτικό να μην προέρχεται από χώρα που αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα στον τομέα αυτό, διότι είναι πολύ πιθανό να θελήσει να παρασύρει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε πολιτικές και αποφάσεις που εξυπηρετούν τη χώρα του.


Σχολιάστε εδώ