Χρυσή Αυγή: Το αυγό του φιδιού εκκολάφθηκε

Είναι άλλωστε σκληρή αλλά αδιάψευστη αλήθεια πως μετά και τις ευρωεκλογές σχεδόν το 10% των ψηφοφόρων έχει εγκλωβιστεί σε βαθύτατα αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Θυμίζουμε ότι στις ευρωεκλογές του 2009 η Χρυσή Αυγή έλαβε 0,46% και μέσα σε πέντε μόλις χρόνια σημείωσε άνοδο εννιά ποσοστιαίων μονάδων εκλέγοντας και τρεις ευρωβουλευτές, ενώ τείνει να παγιωθεί ως η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας.

Το εξαιρετικά ανησυχητικό για τις ευαισθησίες του δημοκρατικών φρονημάτων πολιτικού μας κόσμου είναι πως παρά την προφυλάκιση ηγετικών στελεχών της, η Χρυσή Αυγή ανακοινώνει εγκαίνια νέων κομματικών γραφείων σε όλη τη χώρα και πολλαπλασιασμό εκδηλώσεων. Ήδη χθες Σάββατο είχαν προγραμματισθεί και ανακοινωθεί από την ιστοσελίδα της 17 ομιλίες στα τοπικά γραφεία με κεντρικό θέμα τις φυλακίσεις μελών της Χρυσής Αυγής, γραφείων που λειτουργούν τόσο για απελπισμένους μεσήλικες που είδαν να κατεδαφίζονται τα εισοδήματά τους όσο και για νεαρής ηλικίας άτομα που είναι γνωστό πως το απαγορευμένο και το παράνομο παραδοσιακά γοητεύει τον κάθε οργισμένο νέο. Επιπλέον, επίδειξη δύναμης θα αποπειραθούν να πραγματοποιήσουν οι Χρυσαυγίτες το προσεχές Σάββατο 26 Ιουλίου, που είναι η επέτειος της μάχης των Θερμοπυλών, με συγκέντρωση στο άγαλμα του Λεωνίδα, εκδήλωση που έχουν εδώ και χρόνια καθιερώσει.

Η προφυλάκιση του βουλευτή και εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίσθηκε από το ακραίων απόψεων κόμμα με καθιέρωση ζωντανής διαδικτυακής επικοινωνίας του Ηλία Κασιδιάρη με οπαδούς της Χρυσής Αυγής μέσω της σχετικής κομματικής ιστοσελίδας. Όσο για τη μυστηριώδη αντικατάσταση του συνηγόρου του, για την οποία πολλοί ισχυρίζονται πως έγινε με απαίτηση των εγκλείστων και εσωκομματικές διαφωνίες και τριβές για αδιευκρίνιστους λόγους, ο Ηλ. Κασιδιάρης σε δήλωσή του τονίζει ότι: «Τις τελευταίες μέρες διακινούνται ένα σωρό γελοία μυθεύματα περί φυγής μου σε ξένες χώρες και εξωτικούς προορισμούς από εφημερίδες και ιστοσελίδες άνευ υπολήψεως και σοβαρότητας.

Είμαι υποχρεωμένος όμως να τονίσω ότι ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα για έναν και μόνο λόγο: Παρόλο που γνώριζα με απόλυτη ακρίβεια ότι θα φυλακιστώ για να πάψει βίαια η πολιτική μου δραστηριότητα, ξεκαθάρισα εξαρχής ότι ο πολιτικός μου λόγος δεν πρόκειται να φιμωθεί ακόμη και μέσα στα κελιά των φυλακών της διεφθαρμένης εξουσίας. Εις ό,τι αφορά τον συνήγορό μου και επικεφαλής της ομάδας δικηγόρων που μάχονται ενάντια στη μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία των τελευταίων δεκαετιών Παναγιώτη Μιχαλόλια, πέραν του ότι χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης μου, δηλώνω ότι οι επιθέσεις προς το πρόσωπό του είναι αήθεις και εξυπηρετούν το μνημονιακό καθεστώς».

Να σημειωθεί ότι η στέρηση της οικονομικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής έχει ως αποτέλεσμα να καταργηθούν οι διανομές τροφίμων «μόνο για Έλληνες» ελλείψει χρημάτων και οργανώνονται πλέον έρανοι ανάμεσα στα μέλη των τοπικών οργανώσεων ώστε να ενισχυθούν οικονομικά οι οικογένειες των σαράντα περίπου προφυλακισμένων που βρίσκονται στις φυλακές κυρίως του Μαλαδρίνου και αλλού, αλλά και της μοναδικής γυναίκας προφυλακισμένης Χρυσαυγίτισας, της γνωστής ακτιβίστριας του κόμματος στον Άγιο Παντελεήμονα, της Θέμιδος Σκορδέλη.

Μάκης Τουμάσης


Σχολιάστε εδώ