Χάρισαν φόρους στα ιδιωτικά ΚΑΕ και το Δημόσιο έχασε εκατομμύρια ευρώ

Η… παραχώρηση σίγουρων εσόδων στο πιάτο, σε βάρος των πρατηρίων καυσίμων στην κρίσιμη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, οι οποίες οδήγησαν σε έγγραφες διαμαρτυρίες προς τον… δράστη υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος και την Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος, ενώ το θέμα έφθασε και στη Βουλή στις 9 Μαρτίου με ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ και σήμερα υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.

Και παρότι γίνεται ευθέως λόγος «για μια νέα μορφή λαθρεμπορίας, που θα έχει συνέπεια τη σοβαρή απώλεια εσόδων για το Δημόσιο», ενώ το δώρο αυτό προς τα ΚΑΕ -που από τότε πέρασαν στον γνωστό Όμιλο Folli Follie- θα το πληρώσουν με αφανισμό εκατοντάδες πρατήρια παραμεθόριων περιοχών, με άμεσες συνέπειες στην τοπική οικονομία, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, δεν υπήρξε καμία απάντηση από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Δεν απάντησε ούτε στο απόλυτα λογικό ερώτημα του Αργύρη Ντινόπουλου: «Ποιοι λόγοι επέβαλαν τη χορήγηση άδειας πώλησης αφορολόγητων καυσίμων στην εταιρεία καυσίμων Folli Follie Group, που σύμφωνα με πληροφορίες από τις 19 θυγατρικές εταιρείες της καμία δεν βρίσκεται στην Ελλάδα;», ο οποίος υπογράμμισε ακόμη ότι «Μια εταιρεία η οποία δεν πληρώνει παρά ελάχιστους φόρους (αφού δραστηριοποιείται στο εξωτερικό) επιβραβεύεται από τον υπουργό που είναι αρμόδιος για να εισπράττει φόρους με το δικαίωμα να πουλάει αφορολόγητα καύσιμα».

Τα… θαύματα της δωρεάς του κ. Παπακωνσταντίνου -να θυμίσουμε ότι είναι υπόδικος για την απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ, που είχε αποτέλεσμα να χάσει το Δημόσιο 1-2 δισεκατομμύρια το λιγότερο- είχε επισημάνει προς τον ίδιο η Ένωση Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος στην επιστολή που του είχε αποστείλει στις 4 Μαρτίου, όπου μεταξύ άλλων υπογράμμιζε ότι:

• «Η λειτουργία πρατηρίων καυσίμων χωρίς φόρους προκαλεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, οδηγεί σε κλείσιμο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο, και ιδίως στις παραμεθόριες περιοχές, στερώντας θέσεις απασχόλησης, που είναι δυσεύρετες, ειδικά τη δύσκολη εποχή που διανύουμε». Και:

• «Η πώληση αφορολόγητων καυσίμων προκαλεί κοινωνικό και οικονομικό ζήτημα, καθώς σε μια περίοδο που η Πολιτεία αυξάνει τους έμμεσους φόρους, την ίδια ώρα προωθούνται και ενθαρρύνονται επιχειρηματικά σχέδια που στερούν έσοδα από το κράτος από την πώληση αφορολόγητων ειδών»!

Αλλά ούτε που ίδρωσε το αυτί τού τότε υπουργού Οικονομικών, που χάριζε φόρους και τον λογαριασμό τον έστελνε στους πολίτες, το μόνιμο κορόιδο, εις υγείαν εκείνων που έχουν μπάρμπα στην Κορώνη – στην Καραγιώργη Σερβίας.

Μετά έχει παράπονο ο κ. Παπακωνσταντίνου γιατί έχει παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο… Έχει δίκιο όμως, γιατί μαζί του θα πρέπει να κάτσουν και οι ευνοηθέντες από τις αποφάσεις του… Γι’ αυτό και μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο-δώρο στην εταιρεία που πήρε τα ΚΑΕ και τα ντοκουμέντα που φέρνει σήμερα στο φως το «ΠΑΡΟΝ», που πιστοποιούν τη σκαστή παρανομία, θα πρέπει να παρέμβει η Εισαγγελέας Διαφθοράς κυρία Ράικου. Είναι δεδομένο ότι το Δημόσιο έχασε πολλά δισ. ευρώ από τα αφεντικά που αγόρασαν τα ΚΑΕ.


Σχολιάστε εδώ