Σφαγή γίνεται για τους πίνακες των διαιτητών στη Σούπερ Λίγκα

Πάσα στη Σούπερ Λίγκα επιχειρεί να κάνει το προεδρείο της ΕΠΟ τη στελέχωση της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για να ξεφορτωθεί την πιο καυτή πατάτα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με τον Γιώργο Σαρρή να έχει ήδη κάνει την πρότασή του στον Τάκη Αγραφιώτη και τον αναπληρωτή του, τον Στράτο Σωπήλη. Επίσης ο πρόεδρος της ΕΠΟ συναντήθηκε και με τον Σπύρο Καλογιάννη, ο οποίος κινεί τα νήματα στη δεύτερη επαγγελματική λίγκα του ελληνικού ποδοσφαίρου, τη Φούτμπολ Λιγκ. Τόσο ο Αγραφιώτης, όσο και ο Καλογιάννης, πάντως, εμφανίζονται διστακτικοί. Και στο παρελθόν, άλλωστε, είχε επιχειρήσει ο Βασίλης Γκαγκάτσης να διώξει από τα χέρια του την καυτή πατάτα, αλλά ο Κωνσταντίνος Τσακίρης έθεσε βέτο και σταδιακά τον μιμήθηκαν όλοι οι πρόεδροι των ομάδων που δεν ήθελαν να μπλέξουν σε τέτοιες διαδικασίες.

Παράλληλα με την προσπάθεια της ΕΠΟ κυκλοφορούν διάφορα ονόματα διαιτητών που φέρονται υποψήφιοι να κοπούν από τους πίνακες της ερχόμενης σεζόν. Ανάμεσά τους οι Ιωάννης Κάμπαξης (Εύβοιας), Κώστας Ιωαννίδης (Αργολίδας) και Απόστολος Αμπάρκιολης (Μακεδονίας) που πρωταγωνίστησαν την τελευταία εβδομάδα στα ρεπορτάζ για τις κλήσεις που έλαβαν από τον αθλητικό εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα.

Σε σίριαλ εξελίσσονται οι περιπτώσεις του Σταύρου Μάνταλου και του Ηλία Σπάθα. Για τον Μάνταλο επιμένουν από τον Ολυμπιακό ότι «πρέπει να βγει από τους πίνακες», ενώ ο Σπάθας αποτελεί στόχο του Γιάννη Αλαφούζου. Για τους υπόλοιπους που παίζεται τζόγος είναι οι Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας), Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας), Γιώργος Κύζας (Δράμας), Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας), Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου), Γιώργος Λιαχούδης (Μακεδονίας), Γεράσιμος Ντίτσος (Πρέβεζας) και Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας). Με τον νυν επικεφαλής της ΚΕΔ, τον Γιώργο Καραμελίδη, να κάνει λόγο για αρχικές επιλογές και να ζητάει υπομονή διότι τα αγωνιστικά τεστ είναι προγραμματισμένα για τις 10 Αυγούστου. Το ερώτημα που γεννάται είναι ποιοι θα αντικαταστήσουν τους διαιτητές που αποχωρούν, αλλά όπως φωνάζουν οι πρόεδροι των Ενώσεων «έχουμε καλούς διαιτητές που μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του κόσμου». Άντε να δούμε τι έργο θα δούμε και φέτος…


Σχολιάστε εδώ