Στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό να δοθεί το βάρος της ανάπτυξης στην Κρήτη

Η κοινή γνώμη στο θέμα της ανάπτυξης είναι σαφής. Σε ποσοστό 65,7% δηλώνει ότι δεν τη συνδέει με την περιβαλλοντική επιβάρυνση και καταστροφή, ενώ αντίθετη γνώμη για την ανάπτυξη φαίνεται να έχει ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό, ύψους 31,8%.

Σε ποσοστό 45,3% δηλώνουν ότι προτιμούν να αναπτυχθούν επιχειρήσεις οι οποίες να απασχολούν περισσότερα από 250 άτομα. Το 16,8% επιθυμεί να δημιουργηθούν μεγάλες επιχειρήσεις που να απασχολούν λιγότερα από 250 άτομα η καθεμία. Μικρές επιχειρήσεις έως 50 εργαζομένων προτιμά το 25,2% του δείγματος, ενώ το 12,7% θα ήθελε οι νέες επιχειρήσεις να είναι μικρές και να απασχολούν λιγότερα από 50 άτομα η καθεμία.

Για τους τομείς στους οποίους πρέπει να δοθεί έμφαση ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη, οι πολίτες εστιάζουν κυρίως στον πρωτογενή τομέα, 39,9%, και στον τουρισμό, 34,6%. Ακολουθούν η βιομηχανία με 8,3%, το εμπόριο με 7,8%, η ναυτιλία με 2,8%, οι εξαγωγές με 1,8% και η οικοδομή με 2,8%. Δεν έλειψαν και εκείνοι που πρότειναν τις ασφαλιστικές, 0,5%, και τις τραπεζικές υπηρεσίες, 1,5%.

Σε ερώτηση σχετικά με τις τουριστικές υποδομές στην Κρήτη η μεγάλη πλειοψηφία, 43,8%, υποστηρίζει ότι επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των επισκεπτών του νησιού. Το 6,4% δήλωσε ότι πρέπει να κατασκευασθούν καινούργια ξενοδοχεία στην Κρήτη για να ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν, 32,1% υποστηρίζει ότι θα ήταν καλύτερο να υπάρχουν πολλά μικρά ξενοδοχεία στο νησί, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 16%, που επιθυμεί μεγάλα ξενοδοχεία στο νησί.


Σχολιάστε εδώ