Στα ενδότερα των ομάδων

• Το εμπόδιο της Σταντάρ Λιέγης καλείται να ξεπεράσει ο Παναθηναϊκός για να προκριθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και να λύσει μια και καλή τα οικονομικά προβλήματά του. Με τους δευτεραθλητές Βελγίου να χαρακτηρίζονται «βατός αντίπαλος», τόσο από τα στελέχη του «τριφυλλιού», όσο και από εκείνους που έχουν γνώμη για τους «κόκκινους» της Λιέγης.

• Ο Γιάννης Αναστασίου θα πρέπει να βρει τρόπο να κόψει τον γρήγορο ρυθμό των Βέλγων που διαθέτουν παίκτες με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και ταχύτητα. Παράλληλα θα τους βρει πιο έτοιμους, διότι οι παίκτες της Σταντάρ θα έχουν ήδη επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους όταν θα αντιμετωπίσουν τους «πράσινους».

• Μιας και αναφερθήκαμε στον Παναθηναϊκό, αίσθηση προκάλεσε η δημόσια τοποθέτηση του Βασίλη Κωνσταντίνου για τα σενάρια που ήθελαν τον Γιάννη Αλαφούζο έτοιμο να προσφύγει στην ΟΥΕΦΑ για τη δικαστική έρευνα του αθλητικού εισαγγελέα. Ο αντιπρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ υποστήριξε ότι αποκλείεται να επιδιώξει ο πρόεδρος της ομάδας τον πλήρη εξευτελισμό του ελληνικού πρωταθλήματος.

• Ακόμα μεγαλύτερη σημασία, ωστόσο, έχει η συμβουλή του Κωνσταντίνου να κρατάμε μικρό καλάθι για όσα ακούγονται τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Με την επισήμανση ότι «φαίνεται σοβαρή η έρευνα, αλλά ζούμε στην Ελλάδα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

• Χάσμα μεταξύ του παλαίμαχου τερματοφύλακα και του Αλαφούζου έγινε αντιληπτό και στο θέμα του Γιώργου Καραγκούνη. Γενικά, πολλά στελέχη του Παναθηναϊκού πήραν αποστάσεις από τον πρόεδρο της ΠΑΕ για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση του έμπειρου μέσου, ο οποίος ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα για να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

• Βατός αντίπαλος προέκυψε και για τον Ατρόμητο στο Γιουρόπα Λιγκ, είτε αντιμετωπίσει τη Σεράγεβο είτε τη Χάουγκεσουντ. Οι Νορβηγοί έχουν πάρει προβάδισμα πρόκρισης με την εκτός έδρας νίκη τους την Πέμπτη, αλλά επειδή διακρίνονται για την αστάθειά τους, στο Περιστέρι συνιστούν υπομονή έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τον αντίπαλό τους στα προκριματικά.

• Στον Ατρόμητο ποντάρουν πολλά στις εμπειρίες που αποκόμισαν τα προηγούμενα χρόνια κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους και κυρίως στη χημεία που έχει η ομάδα μιας και διατήρησε τον κορμό της. Απομένει, βέβαια, η προσθήκη ενός επιθετικού και ενδεχομένως ενός μεσοεπιθετικού, αλλά και με τον Καραμάνο στην κορυφή ο Γιώργος Παράσχος εκτιμάει πως μπορεί να γίνει η δουλειά.

• Υπολογίζει πολλά στον οίστρο του Χαβιέ Ούμπιτες ο έμπειρος τεχνικός, αλλά και στη δίψα του Ανδρέα Τάτου να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο.

Ο διεθνής μέσος αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές επενδύσεις του Γιώργου Σπανού και των συνεργατών του και θεωρούν ότι στον Ατρόμητο μπορεί να βρει τον καλό εαυτό του και έτσι να επιστρέψει και στην Εθνική ομάδα.

• Στην Τρίπολη έχασαν το χαμόγελό τους όταν πληροφορήθηκαν ότι η κληρωτίδα έβγαλε στον δρόμο του Αστέρα τη Μάιντς. Ομάδα χωρίς
ιδιαίτερες προδιαγραφές, αλλά προερχόμενη από τη Γερμανία, η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία και, όπως και να το δει κάποιος, μόνο εύκολη δεν μπορεί να θεωρηθεί η αποστολή των Αρκάδων απέναντι στους εκπροσώπους της Μπουντεσλίγκας.

• Στα αξιοσημείωτα του ζευγαριού και η παρουσία του Στέφανου Καπίνο στο ρόστερ της Μάιντς. Ο έλληνας τερματοφύλακας πήρε τη θέση του Ντάριο Κρέσιτς, τον οποίο επίσης θυμόμαστε από την ελληνική εμπειρία του με τη φανέλα του Πανιωνίου και του ΠΑΟΚ.

• Ο Στάικος Βεργέτης, πάντως, εκτιμάει ότι η ομάδα του μπορεί να εκμεταλλευθεί την καλή φυσική κατάστασή της και την έλλειψη άγχους απέναντι στους Γερμανούς. Με τον Μπαντιμπαγκά να αποτελεί τον άσο στο μανίκι του έλληνα τεχνικού, διότι ο Βέλγος απέδειξε και στο πρώτο ματς εναντίον της Ροβανιέμι πως μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τον Αστέρα.

• Στην Τρίπολη, πάντως, θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες εισόδου στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και γι’ αυτό συζήτησαν το ενδεχόμενο της συνεργασίας τους με τον Νταβίντ Τρεζεγκέ. Ο διεθνής Γάλλος ανήκει στη Ρίβερ Πλέιτ και προτάθηκε στους Αρκάδες, οι οποίοι έδειξαν διατεθειμένοι να κάνουν την υπέρβαση.

• Σε αντίθεση με την ΑΕΚ, στην οποία πάγωσαν όταν άκουσαν τις απαιτήσεις του Ράφικ Τζιμπούρ, τον οποίο είχαν αναδείξει ως βασικό στόχο τους για την κορυφή της επίθεσης. Με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να υποστηρίζει ότι «το παιδί είναι τρελό», όπως ακούστηκε στο περιβάλλον του.

• Για να επιστρέψουμε στον Αστέρα, όμως, προκαλεί έκπληξη το τελευταίο διάστημα η απόσταση που έχει πάρει ο Γιάννης Καϋμενάκης. Σπάνια έχανε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κάποιο διεθνές ματς, αλλά στη Φινλανδία πήγε μόνο ο Δημήτρης Μπάκος.

• Για τον Καϋμενάκη ακούγεται το ενδεχόμενο οριστικής απεμπλοκής του από τον Αστέρα και από το ελληνικό ποδόσφαιρο επειδή φέρεται να έχει άλλες προτεραιότητες στην καθημερινότητά του. Αν και είναι εξαιρετικά περίπλοκο το ιδιοκτησιακό καθεστώς της αρκαδικής ΠΑΕ, με την έννοια ότι δύσκολα μπορεί να αποχωρήσει ένας εκ των δύο
μεγαλομετόχων.

• Αν, πάντως, αποχωρήσει ο Καϋμενάκης από τον Αστέρα, σίγουρα θα δεχθεί πρόταση για να γίνει συμπαίκτης σε ομάδες της Αθήνας! Μην παραβλέπουμε ότι ο επιχειρηματίας αποτέλεσε κόκκινο πανί για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και άρα έγινε συμπαθής σε όσους εξακολουθούν να βλέπουν με μισό μάτι τους «ερυθρόλευκους» και ειδικά στον Δημήτρη Μελισσανίδη.

• Ο «τίγρης» αναζητάει συμπαίκτες και για την ΠΑΕ, αλλά και για το νέο γήπεδο και άτομα σαν τον Καϋμενάκη πληρούν τις προδιαγραφές που θέτει για όσους θέλει να βάλει στην ΑΕΚ. Αλλά επαναλαμβάνουμε ότι το ιδιοκτησιακό στον Αστέρα Τρίπολης είναι πολύπλοκο…


Σχολιάστε εδώ