ΜΕΡΕΣ ΑΣΗΜΑΝΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ…

Και μόνο ότι τα αθλητικά φύλλα ασχολούνται με τη μεταγραφή του Κρίκιτς στον Ολυμπιακό ή την επιστροφή του αλγερινού «τυχοδιώκτη» Τζιμπούρ στην ΑΕΚ, δίνει το μέτρο ασημαντότητας ειδήσεων αυτών των ημερών. Βεβαίως, με την ευκαιρία, πρέπει να επισημάνω ότι ο μάγκας Μελισσανίδης είναι σε θέση να φέρει στην ομάδα του πλήθος ταλαντούχων νεαρών αλλά δεν το κάνει. Προφανώς κρατάει την όρεξή του για μετά από έναν χρόνο, που η ιστορική ομάδα θα έχει επανέλθει στην σούπερ κατηγορία (εκτός αν την μπλοκάρει ο Μπέος με την Ολυμπιακάρα του Βόλου…).

Αλλά και τα κανάλια, αφού έδειξαν και ξαναέδειξαν τη χλιδάτη γιορτή στους δρόμους του Βερολίνου με τους… κατακτητές κόσμου ντυμένους στα μαύρα (πάνω στο αέτωμα ανοιχτού λεωφορείου) να διαφημίζουν τη Μερσέντες Μπενζ και την Αντίντας, ή την υποδοχή των ηττημένων Αργεντινών από τη συμπαθή Πρόεδρο της χώρας, με τι νομίζετε πως ασχολούνται; Λίγο μπάσκετ, λίγη υδατοσφαίριση (που δεν συγκινούν τους διαφημιζόμενους) και μπόλικο μπλα μπλα σχετικά με το που λιάζονται οι ποδοσφαιριστές και οι συνοδοί τους… Ο Αρναούτογλου και οι συνεργάτες του στους «Καρντάσιανς», με τον Παναγιωτάκη Τσουκαλά, ασχολήθηκαν τη νύχτα της περασμένης Τρίτης (ώρα που βγαίνουν τα φαντάσματα) προκειμένου να δοθεί ημίωρη και πλέον αγιαστούρα σε έναν καλεσμένο με περιορισμένη δυνατότητα λεξιλογίου ώστε να πλέξει εγκώμια Θρύλου… Γερά!

Ο φρεσκονυμφευμένος μεσσήνιος αμυντικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ Σωκράτης Παπασταθόπουλος αναδείχτηκε από την επιτροπή βαθμολόγησης της ΦΙΦΑ ως ο κορυφαίος Έλληνας στα γήπεδα της Βραζιλίας. Σωστό! Όμως το να βρεθεί στη δεύτερη θέση ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας Κώστας Μανωλάς αποτελεί μάλλον δυσφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο αμυντικός του Ολυμπιακού δεν τα πήγε καλά στο Μουντιάλ.

Η κατάταξη μειώνει μια ομάδα που και καλούς χαφ διέθετε και τον Γιώργο Σαμαρά είχε ως αστέρι στο βασικό σχήμα.

Όταν η σπουδαία Μπάγερν Μονάχου (και η γερμανική εθνική ομάδα) του Μπεκενμπάουερ μεσουρανούσε στις μεγάλες διοργανώσεις, είχε ερωτηθεί ο Πούσκας από έλληνα δημοσιογράφο να κρίνει ποιος είναι καλύτερος, ο Μίλερ ή ο Μπεκενμπάουερ. Ο Πάντσο γέλασε πονηρά και αφού χάρισε μια φιλική μούντζα στον ρεπόρτερ πέταξε: «Μαλάκα, ο Μίλερ βέβαια είναι ανώτερος διότι έχει τον δύσκολο ρόλο να σημειώνει γκολ, ενώ ο άλλος καταστρέφει το παιγνίδι ως αμυντικός, απομακρύνοντας τη μπάλα».

Η άποψη αυτή νομίζω πως αντέχει ακόμη!

[email protected]


Σχολιάστε εδώ