ΚΑΤΩ στον ΠΕΙΡΑΙΑ

• Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα συναντηθεί αύριο το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος. Θα είναι η τελευταία συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά ως δήμαρχος του Πειραιά και στη συνάντηση αυτή θα επιδιώξει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για την πόλη.

• Χιλιάδες επισκεπτών παρευρέθηκαν στο 2° Ποντιακό Πανηγύρι που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, με την υποστήριξη του δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

Τα Χορευτικά Συγκροτήματα και οι Μουσικοί Σύλλογοι από όλη την Αττική προσέφεραν στον κόσμο ένα μοναδικό θέαμα ενώ γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Καρασαββίδης, ο Λευτέρης Πανταζής, η Λιζέτα Νικολάου, ο Χρήστος Χολίδης και πολλοί ακόμη ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους οι οποίοι και χόρεψαν ποντιακά τραγούδια μετατρέποντας το Κατράκειο Θέατρο σε μία τεράστια χορευτική «αγκαλιά».

Ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων Γιάννης Μαρωνίτης σε μήνυμά του τόνισε ότι: «Έπειτα από την επιτυχημένη συνεργασία του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων με την Ένωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού πριν από λίγους μήνες, συνδιοργανώνοντας το συνέδριο με θέμα την πρόταση ένταξης του Πυρριχίου Χορού στον Κατάλογο με τα μνημεία Παγκόσμιας Προφορικής και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, τώρα ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στηρίζει με ιδιαίτερη χαρά και τιμή την μεγάλη γιορτή του Ποντιακού Ελληνισμού – το 2° Ποντιακό Πανηγύρι. Κάθε δράση, κάθε εκδήλωση που στηρίζει την Πολιτιστική Κληρονομιά του τόπου μας αξίζει να διευρύνεται και να εξελίσσεται σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός όπως αυτό του Ποντιακού Πανηγυριού».

• Με απόλυτη επιτυχία έγιναν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης τα εγκαίνια του ανοιχτού θεάτρου και του γηπέδου μπάσκετ που βρίσκονται στο πάρκο Δηλαβέρη. Πολύς κόσμος αλλά και εκπρόσωποι τοπικών φορέων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση ενός ιδανικού τόπου που λειτουργεί ταυτόχρονα ως χώρος αναψυχής, ως αθλητικός χώρος, ως χώρος τέχνης και ως παιδότοπος! Τα εγκαίνια έκανε ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος.

• Με επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών σε περιοχές υπερτοπικής σημασίας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

• Σταμάτησαν για λίγο τα έργα στην πλατεία Πηγάδας, όπου δημιουργείται ο μοναδικός βιοκλιματικός χώρος αναψυχής στο λεκανοπέδιο, στο πλαίσιο ενός εξειδικευμένου προγράμματος που πέτυχε να πάρει ο Δήμος Πειραιά και το οποίο φυσικά χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους. Αιτία της διακοπής των εργασιών η εύρεση πέντε αρχαίων φρεατίων (υδατοσυλλεκτών), που κατασκευάστηκαν μαζί με τα Μακρά Τείχη για να έχουν νερό οι κάτοικοι της περιοχής σε περιόδους πολιορκίας. Εξαιτίας των φρεατίων αυτών η περιοχή ονομάστηκε «Πηγάδα». Τώρα καταβάλλονται προσπάθειες για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που θέτει η Αρχαιολογική Υπηρεσία και να βρεθούν τρόποι τόσο για την ανάδειξη των πηγαδιών όσο και για την ολοκλήρωση των έργων της νέας πλατείας.

• Στις 25 Αυγούστου θα γίνει η ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Την 1η Σεπτεμβρίου θα παραλάβει ο νέος δήμαρχος Γ. Μώραλης και στις 6 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι δημαιρεσίες. Με το καλό!

• Κινδυνεύει να μείνει κλειστό τη νέα αγωνιστική σεζόν το ένα εκ των δύο κλειστών γηπέδων μπάσκετ που εξυπηρετούν τις ανάγκες των τοπικών πρωταθλημάτων του Πειραιά, λόγω ελλείψεων. Πρόκειται για το γήπεδο που βρίσκεται στο σχολικό συγκρότημα του 14ου και 15ου δημοτικών σχολείων που είναι στη γωνία των οδών Δημ. Μουτσοπούλου και Υμηττού στα Καμίνια. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στο οικόπεδο, που έγινε το σχολικό συγκρότημα με το γήπεδο μπάσκετ, υπήρχαν παλιά οι μύλοι Κωνσταντόπουλου. Όταν το κτίριο πήρε φωτιά και κατεδαφίστηκε, το 1960 περίπου, το πήρε ο ΟΣΚ για σχολεία. Τελικά τα σχολεία έγιναν με… 30 χρόνια καθυστέρηση αλλά ταυτόχρονα έγινε και το κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Με τον καιρό όμως εμφανίστηκαν ελλείψεις, δεν γινόταν σωστή συντήρηση και έφτασε πέρυσι η αρμόδια επιτροπή να δηλώσει ότι αν φέτος δεν έχουν αντικατασταθεί οι ελλείψεις δεν θα δοθεί άδεια. Να σημειώσουμε ότι πριν από οκτώ χρόνια περίπου, η τότε νομαρχία είχε διαθέσει ένα τεράστιο ποσό για ανακαίνιση του γηπέδου αλλά έγιναν ελάχιστα πράγματα (σ.σ.: αν τα χρήματα είχαν διατεθεί για έργα το γήπεδο θα μπορούσε να είχε… κτιστεί από την αρχή, για τέτοιο ποσό μιλάμε).

• Πάνω από 500 Πειραιώτες παραβρέθηκαν την προπερασμένη Παρασκευή στα εγκαίνια του Κτηνιατρικού Κέντρου Πειραιά που ίδρυσε στο κέντρο της πόλης (Γρηγόρη Λαμπράκη 54-56) η κόρη της προέδρου του Αττικού Νοσοκομείου και γνωστής πειραιώτισσας πολιτευτού με τη ΝΔ και την Πολιτική Άνοιξη Ευαγγελίας Γιαννακάκου. Πρόκειται για ένα σύγχρονο πολυϊατρείο για τους τετράποδους φίλους μας που, πέρα από την υγεία τους, τους παρέχει φροντίδα και σε πολλούς άλλους τομείς με μεθόδους πρωτοποριακές και οικονομικές. Σίγουρα η έναρξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην πόλη μας, σε μια εποχή που όλα κλείνουν, είναι καλό σημάδι και αξίζει τη στήριξή μας.


Σχολιάστε εδώ