Επί του πιεστηρίου

Πάλι οι δικοί μας αφέντες που κυβερνάνε μας κορόιδεψαν. Είπαν ότι οι 2.000.000 πελάτες της ΔΕΗ, τους οποίους δίνει προίκα στη «μικρή ΔΕΗ», θα μπορούσαν όποτε γουστάρουν να πάνε πίσω στη μαμά ΔΕΗ. Απάτη είναι. Τους ξεμπρόστιασε την περασμένη Κυριακή ο διευθυντής του «Βήματος» Αντώνης Καρακούσης. Αποκάλυψε ότι «το νέο εταιρικό σχήμα θα προικοδοτηθεί με πελατεία 2 εκατ. χρηστών και μετά θα πωληθεί. Μόνο και μόνο από το γεγονός ότι 2 εκατ. πελάτες δεν θα έχουν δικαίωμα επιλογής και θα προσφερθούν χωρίς τη θέλησή τους στο νέο σχήμα, η απόπειρα ιδιωτικοποίησης θα σβήσει».

Διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία παραλίγο να δημιουργηθεί γιατί τολμήσαμε εμείς οι Έλληνες να πούμε ότι ο Καραγκιόζης είναι δικός μας. Όχι, δικός μας είναι, βγήκε στον μιναρέ ο εδώ πρέσβης της… φίλης γειτόνισσάς μας κ. Ουράς και άρχισε να απειλεί. Και αμέσως έβγαλε φιρμάνι και το έστειλε στο «Πρώτο Θέμα» του φίλου Θέμου, που είχε το… θράσος να γράψει ότι ο Καραγκιόζης είναι Έλληνας. Λέει, λοιπόν, το φιρμάνι του πολυχρονεμένου τούρκου πρέσβη: «Ο Καραγκιόζης, ως φιγούρα του Θεάτρου Σκιών, είναι κτήμα της τουρκικής κουλτούρας και είναι μια δημοφιλής λαϊκή παράδοση της Τουρκίας». Θέλετε το συμπέρασμα;

Ότι φτάνεις στο σημείο να ζηλεύεις τους Τούρκους. Δεν αφήνουν τίποτε που να μην το προστατεύουν, ακόμη και αν δεν είναι δικό τους, κομμάτι της ζωής τους.

Και εμείς, έτοιμοι να τα παραδώσουμε όλα…

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ