Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

• Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε ο Σαμαράς από τον κινέζο Πρόεδρο, όπως είπαν τα γνωστά κυβερνητικά παπαγαλάκια, που είναι πιο υπάκουα και από την φίλη μου, τη Σοφία Βούλτεψη. Όταν πρωτοβγήκαμε στις αγορές τα ίδια ακούσαμε, ότι πήραμε ψήφο εμπιστοσύνης. Τη μόνη ψήφο εμπιστοσύνης που δεν έχει πάρει η κυβέρνηση για τα έργα της είναι του ελληνικού λαού, που χωρίς αυτή νομιμοποίηση των πράξεών της δεν υπάρχει. Το ερώτημα βέβαια είναι έναντι ποιων ανταλλαγμάτων έδωσε την ψήφο εμπιστοσύνης ο πρόεδρος της Κίνας; Στα εθνικά μας θέματα, όπως στο Κυπριακό, στηρίζει τις ελληνοκυπριακές θέσεις; Το θέμα αυτό το συζήτησαν μαζί του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός; Απάντηση βέβαια δεν περιμένουμε να πάρουμε.

• Άφαντη είναι το τελευταίο διάστημα η μέχρι πρότινος λαλίστατη εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Παρότι η επικαιρότητα «φλέγεται» εκείνη σχεδόν… απέχει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι δυσαρεστημένη με το Μέγαρο Μαξίμου κι έχει σκοπίμως κατεβάσει ταχύτητες. Κι όχι αδίκως, λένε οι συνομιλητές της, που επισημαίνουν ότι πολύ πρόσφατα, στον ανασχηματισμό, δέχθηκε δύο ισχυρά πλήγματα. Το πρώτο ότι δεν πήρε υπουργικό χαρτοφυλάκιο και το δεύτερο ότι είδε να μπαίνει στην κυβέρνηση ο εκλεγόμενος στην ίδια περιφέρεια (Ιωαννίνων) Κ. Τασούλας. Γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την επανεκλογή της στις επόμενες εκλογές, ιδίως δε αν η Νέα Δημοκρατία είναι δεύτερο κόμμα.

• Προβλέπω ότι λίαν συντόμως θα ανοίξει στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας ένα… παλιό ξεχασμένο ζήτημα. Αυτό της… επικοινωνιακής στρατηγικής. Υπουργοί και βουλευτές, στις κατʼ ιδίαν συζητήσεις, θέτουν θέμα προβολής του κυβερνητικού έργου, ότι δεν φωτίζονται όσο πρέπει αποφάσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο για τη κοινωνία κ.ά. Επιπλέον λένε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η Νέα Δημοκρατία δεν εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες και τα «φάλτσα» του ΣΥΡΙΖΑ. Λόγω… θερινής περιόδου όλα αυτά κινούνται στο επίπεδο των ψιθύρων. Αργότερα θα πάρουν –είναι βέβαιο– μεγαλύτερες διαστάσεις.

• Στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες η Ντ. Μπακογιάννη λέει κι επιμένει ότι, στις επικοινωνίες που είχε μέχρι τώρα με τον πρωθυπουργό, σε καμιά στιγμή δεν της συζήτησε το θέμα Επιτρόπου. Και φυσικά ποτέ δεν της έδωσε την παραμικρή υπόσχεση. Από που λοιπόν προέκυψε η… βεβαιότητα (της) ότι προτίθεται να της δώσει την επίζηλη αυτή θέση; Από τη στιγμή που την κάλεσε σε συνάντηση, όπου της είπε ότι «πρέπει να τελειώσει η αντιπαλότητα» και ότι «μαζί θα προχωρήσουμε», τι άλλο εννοούσε; Αναρωτιούνται στενοί συνεργάτες της…


Σχολιάστε εδώ