Διαλύουν τη Νεφρολογική Κλινική του «Αρεταίειου», που λειτουργεί άψογα

Φαίνεται ότι ο εν λόγω καθηγητής έχει προσβάσεις στα υψηλά διαμερίσματα της εξουσίας, που φθάνουν μέχρι το Μαξίμου, όπως ακούγεται. Έτσι, μετά την Ιατρική Σχολή, που ικανοποιώντας την απαίτηση του ενδιαφερομένου -τον οποίο είχε κάνει καθηγητή μόλις λίγους μήνες πριν- πρότεινε στις 25/4/2013 τη μετεγκατάσταση της Νεφρολογικής Κλινικής του «Αρεταίειου» στο «Λαϊκό», τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας με απόφαση που εξέδωσαν στις 17/9/2013 καταργούν ουσιαστικά την κλινική του «Αρεταίειου», γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την άρνηση του πρύτανη (το «Aρεταίειο» είναι πανεπιστημιακό) και του νοσοκομείου! Και αυτή η στάση, ιδιαίτερα του υπουργού Υγείας, δικαιώνει τη βαρύτατη κατηγορία της Διοίκησης του νοσοκομείου για «εξυπηρετήσεις». Η πρόσθετη απόδειξη είναι ότι κρύφτηκε πίσω από το ΚΕΣΥ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας), τα μέλη του οποίου διορίζονται όλα από τον εκάστοτε υπουργό, που είναι γνωστό πώς αποφασίζει. Ότι, δηλαδή, με εντολή του υπουργού ο γενικός γραμματέας κ. Πελοπίδας Καλλίρης με έγγραφό του στις 2/5/2014 ζήτησε από το ΚΕΣΥ «να γνωμοδοτήσει για το θέμα, το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να διευθετηθεί σε εύλογο (!) χρονικό διάστημα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τότε υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος έκανε πίσω –αντελήφθη, καθηγητής ων, τα παιγνίδια που παίζονταν– και στις 10-2-2014 με έγγραφό του προσωπικά προς τον συνάδελφό του υπουργό Υγείας τάχθηκε υπέρ της ανάκλησης της απόφασης για τη μετεγκατάσταση της Νεφρολογικής Κλινικής του «Αρεταίειου» στο «Λαϊκό». Και για να μη στενοχωρηθεί επειδή θα έχανε το… εργαλείο που ήθελε ο κυρ καθηγητής, του πέταξε το… κόκαλο ότι «προωθείται διαδικασία ίδρυσης νέας Νεφρολογικής Κλινικής στο Γεν. Νοσοκομείο “Λαϊκό”».

Στην περίπτωση, πάντως, που πάρουν την Κλινική από το «Αρεταίειο», το νοσοκομείο θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο ως προς τη λειτουργία του, αφού οι νεφρολόγοι καλύπτουν εκτός από το σύνολο των ασθενών και πολύ ειδικές ανάγκες, όπως:

α) Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου

β) Έγκυες γυναίκες με παθολογία κύησης

γ) Ασθενείς σε πρόγραμμα τεχνητού νεφρού (απόφαση εφορείας 13/5/2013 και πρύτανη 30/5/2013).

Ο κόσμος είναι το θύμα…

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων και του αν θα επιμείνει το υπουργείο Υγείας να βάζει πάνω από τη συνέχιση της λειτουργίας του «Αρεταίειου» όπως λειτουργεί χρόνια τώρα και από τους ασθενείς την… εξυπηρέτηση του κ. Καθηγητή, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι, αντί οι κυβερνώντες να αλλάξουν μυαλά για να γυρίσει σελίδα η χώρα, παραμένουν προσκολλημένοι στον παλαιοκομματισμό, στα ρουσφέτια και στην τακτοποίηση των δικών τους παιδιών, και τον λογαριασμό τον πληρώνει και σήμερα ο ελληνικός λαός. Αυτή είναι η… Μεταρρύθμιση που κάνετε, κύριοι Σαμαρά και Βενιζέλο.


Σχολιάστε εδώ