Διέγραψαν οι 19 καθηγητές του ΔΠΘ την ελληνική ταυτότητα του Τμήματος Φιλολογίας, παρά την αντίθετη άποψη του Συμβουλίου του ιδρύματος!

Σύμφωνα με νέα ντοκουμέντα για αυτήν την ανθελληνική ενέργεια, οι 19 καθηγητές, αναπληρωτές και επίκουροι, που ψήφισαν υπέρ της… εξαφάνισης της ελληνικότητας του Τμήματος Φιλολογίας του ΔΠΘ με τη διαγραφή της λέξης «Ελληνική», προχώρησαν στην πράξη αυτή παρότι το Συμβούλιο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 3 Ιουλίου είχε αποφασίσει ομόφωνα την αναβολή της λήψης απόφασης για τις 23 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σε απόσπασμα πρακτικού από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου με θέμα «Μετονομασία Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ» αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

«Ύστερα από διεξοδική συζήτηση, αποφάσισε, κατόπιν εισήγησης του προέδρου, την αναβολή του παραπάνω θέματος για την επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου (23-9-2014), προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία (ΠΔ ίδρυσης του Τμήματος, έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης) για τη διεξοδική συζήτησή του και να κληθεί να παράσχει εξηγήσεις η πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ».

Να σημειώσουμε ότι πρόεδρος του Συμβουλίου του ΔΠΘ είναι ο κ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ. Στη συζήτηση του σοβαρού αυτού θέματος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης το εξωτερικό μέλος του Συμβουλίου, ο γνωστός ακαδημαϊκός και καθηγητής κ. Χρήστος Ζερεφός.

Γιατί βιάζονταν να διαγράψουν τη λέξη «Ελληνική»;

Ύστερα από αυτήν την αποκάλυψη, οι καθηγητές του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί αγνόησαν την απόφαση του Συμβουλίου του ιδρύματος για αναβολή της απόφασης επί της πρότασης μετονομασίας και, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια το Συμβούλιο, διέγραψαν άρον άρον τη λέξη «Ελληνική». Τι φοβόντουσαν ότι μπορούσε να συμβεί μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου και έτρεξαν να αποφασίσουν πριν αποφασίσει το Συμβούλιο;

Μάλλον θέλησαν να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει, εκτός αν έχει βάση η πληροφορία ότι η ως τώρα πρόεδρος του εν λόγω Τμήματος, η οποία συμπληρώνει δύο θητείες, θέλει και τρίτη, κάτι που δεν το επιτρέπει ο νόμος. Θυσιάζουν, δηλαδή, εθνικά θέματα στον βωμό των προσωπικών τους επιδιώξεων… Και αυτοί οι κύριοι διδάσκουν τα παιδιά μας, διαμορφώνουν τη νέα γενιά της πατρίδας μας…

Θα θέσουμε ξανά το ερώτημα που διατυπώσαμε στο φύλλο της περασμένης Κυριακής: Τι κακό έγινε με την αναφορά «Ελληνική Φιλολογία» στον τίτλο του Τμήματος; Ζημιώθηκε η χώρα μας; Μήπως το σβήσιμο της λέξης «Ελληνική» εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα, και συγκεκριμένα εκείνους που δεν κρύβουν τις βλέψεις τους για τη Θράκη; Ας το έχουν αυτό υπόψη τους οι 19 που αποφάσισαν την ανομολόγητη διαγραφή…

Γιατί σιωπά ο Παπούλιας;

Στο μεταξύ, πληθαίνουν τα ερωτήματα για τη σιωπή του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρότι γνωρίζει από πρώτο χέρι το παρασκήνιο αυτής της ανθελληνικής ενέργειας. Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες του στα εθνικά μας θέματα, καθώς είχε θητεύσει και δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, σύνθημα του οποίου ήταν το «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», περιμένουμε να δούμε αν τελικά θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο αφαιρείται η ελληνική ταυτότητα από το Τμήμα Φιλολογίας του ΔΠΘ.


Σχολιάστε εδώ