Απίστευτα αλλά… αληθινά…

• Μια διαφορετική συναυλία πραγματοποιήθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ που διοργανώνεται εδώ και τριάντα χρόνια από τον Εμπορικό Σύλλογο της περιοχής, σε συνεργασία με τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Στο θαλάσσιο πάρκο των Φλόριντα Κις περίπου 500 δύτες παρίσταναν τους μουσικούς στον βυθό, παίζοντας κιθάρα και άλλα όργανα. Το πρόγραμμα διήρκεσε τέσσερις ώρες και περιλάμβανε γνωστές επιτυχίες με αναφορές στη θάλασσα.

• Ο Stan Ostapiak από τη Νέα Υόρκη παρέλαβε για πρώτη φορά το δαχτυλίδι του κατά την αποφοίτηση από το λύκειο το 1962 και το έχασε τη νύχτα του γάμου του το 1972. Ύστερα από 42 χρόνια, το παρέλαβε για δεύτερη φορά ταχυδρομικά από έναν νεαρό Έλληνα από τη Νάξο, που το βρήκε στα αντικείμενα του πατέρα του, αν και ο Ostapiak δεν έχει βρεθεί ποτέ στην Ελλάδα.

• Εφευρετικότητα… Φόρο «αναπνοής» 127 μπολιβάρ, περίπου 20 δολάρια, θα πληρώνουν όσοι ταξιδεύουν μέσω του αεροδρομίου «Maiquetia» στο Καράκας της Βενεζουέλας. Η κυβέρνηση επέβαλε τον φόρο στην προσπάθειά της να καλύψει το κόστος ενός νέου συστήματος που χρησιμοποιεί όζον για τον καθαρισμό των κλιματιστικών του αεροδρομίου. Το σύστημα αυτό λέγεται πως προστατεύει την υγεία των ταξιδιωτών, καθώς εξαλείφει την ανάπτυξη βακτηρίων και απολυμαίνει το κτίριο.

• Ο μηχανικός υπολογιστών Tim Wilmot από το Μπρίστολ της Αγγλίας ήθελε πάντα να δημιουργήσει τον δικό του παράδεισο. Δαπάνησε, λοιπόν, πάνω από 25 χρόνια και 10.000 λίρες για να μετατρέψει την αυλή του σπιτιού του σε ζούγκλα. Έχει βάλει κάκτους, εξωτικά φυτά και φοίνικες, οι οποίοι επιβιώνουν δύσκολα στη χώρα. Ο ξεχωριστός αυτός κήπος, που έχει κερδίσει πολλά βραβεία, θα είναι ανοιχτός για το κοινό έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

• Γουρουνάκια… Οι ακτιβιστές Ρόμπερτ Μαγιάντζα και Νόρμαν Τουμουχιμπίσε κατάφεραν, παρά τα μέτρα ασφαλείας, να μπουν μαζί με δύο γουρουνάκια στο Κοινοβούλιο της Ουγκάντας. Τα γουρουνάκια ήταν βαμμένα στα χρώματα του κυβερνώντος κόμματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαφθορά και το υψηλό ποσοστό ανεργίας στη χώρα. Οι ακτιβιστές αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους, ενώ τα γουρουνάκια κρατήθηκαν από την Αστυνομία ως αποδεικτικό στοιχείο για την τρομοκρατική επιχείρηση.

Αλεξία Καψαμπέλη


Σχολιάστε εδώ