Σοφία Βούλτεψη, υπόδειγμα σοφίας

Στις 15 Ιουνίου μεγάλο τμήμα του άρθρου μου με τίτλο «Ανά, κατά, διά, μετά, αμφί, αντί… σχηματισμός» –τίτλος συμβολικός και διαφανέστατος– το είχα αφιερώσει επικριτικά αλλά και ΕΠΑΙΝΕΤΙΚΑ στη Σοφία Βούλτεψη. Σήμερα, μετά τα όσα μεσολάβησαν από τότε, είμαι υποχρεωμένος να προβώ δημοσίως σε αυτοκριτική. Σκληρή αυτοκριτική μάλιστα, διότι στηρίχθηκα αφελέστατα στο… υποσυνείδητο της «οξυδερκούς Σοφίας», όπου, όπως έγραψα, «κυριαρχούσε η μορφή του αριστερού πατέρα της Γιάννη Βούλτεψη, μέλους του ΕΛΑΣ στην Κατοχή –αργότερα του απενεμήθη το Κρατικό Μετάλλιο Αντίστασης– και συγγραφέα πληθώρας αποκαλυπτικών βιβλίων, ανάμεσά τους και το βραβευμένο έργο του για τη δολοφονία του Λαμπράκη». Είχα γράψει και άλλα. Ιδού μερικά ακόμα: Ο Γιάννης Βούλτεψης «διετέλεσε συντάκτης της “Αυγής” από το 1953 και συνεργάστηκε με τα περιοδικά “Επίκαιρα” και “Αντί”. Περί το τέλος της ζωής του συμβιβάστηκε». Και πρόσθετα τα εξής εξιδανικευτικώ τω τρόπω ανατριχιαστικά: «Για μένα, όμως, αναφορικά με τον Γιάννη Βούλτεψη, δεν ισχύει η ρήση “τα στερνά τιμούν τα πρώτα”. Εικάζω μάλιστα ότι αυτή η ρήση δεν ισχύει και για την κόρη του»!

Όλες αυτές οι εκ μέρους μου διαισθητικές –και προκλητικές– υπερβολές είχαν επηρεασθεί από τα όσα είχε ανεβάσει στις 9/1/2012 στο προσωπικό της site «Ελεύθερη Ζώνη» η Σοφία Βούλτεψη. Τα θυμίζω, παραθέτοντας τα σημαντικότερα από αυτά: «Όπου και να στραφείς, πάντα πάνω σε κάποιον εθελόδουλο θα πέσεις, έτοιμο να εξηγήσει, να δικαιολογήσει, να ταυτιστεί με τη γνώμη των δανειστών. Από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών ώς τους αρμόδιους (λέμε τώρα) υπουργούς, γενικούς γραμματείς, πρώην και επίδοξους καταστροφείς της χώρας».

Και συνέχιζε απτόητη, περνώντας γενεές δεκατέσσερις το νέο… αστέρι του Σαμαρά: «Σα να μην μας έφθαναν όλοι αυτοί, τελευταίως προστέθηκε και καινούργιος “αναλυτής” των ψυχαναγκαστικών προβλημάτων των δανειστών μας. Πρόκειται για τον διευθυντή του οικονομικού γραφείου του κ. Παπαδήμου, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος στα διαλείμματα προσφοράς των υπηρεσιών του μεταξύ Σημίτη και Παπαδήμου (πάντα από το ίδιο πόστο), κάνει και τον καθηγητή στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς». (Τη διατύπωση «κάνει και τον καθηγητή» την είχα ερμηνεύσει στο κείμενό μου ως εξής: «Άρα δεν είναι, όπως υπονοείται ευγενώς».)

Και πρόσθετε, αναφερόμενη στον Χαρδούβελη, καταπελτικά: «Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι δανειστές μας “γνωρίζουν πως, αν καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός, η κατανάλωση θα υποχωρήσει περαιτέρω και θα υπάρξει ύφεση”, αλλά… θέλουν με την πίεση αυτή να δουν ότι “οι Έλληνες έχουν σοβαρευτεί και βλέπουν πλέον τα προβλήματα στον τόπο”»! Για να καταλήξει στο σημείο αυτό με τα ακόλουθα εξοντωτικά για τον εν λόγω υπάνθρωπο: «Αν και οικονομολόγος, αποδέχεται δηλαδή ότι η χώρα στραγγαλίζεται για λόγους παραδειγματισμού, για να τιμωρηθεί δηλαδή, να εξουθενωθεί και να μηδενιστεί, να μην υπάρξει η παραμικρή περίπτωση να συνέλθει».

Όταν ρωτήθηκε από κάποιον δημοσιογράφο πώς συμβιβάζονται τα όσα είχε ανεβάσει στις 9/1/2012 στο προσωπικό της site «Ελεύθερη Ζώνη» με τις διαμετρικά αντίθετες σημερινές της απόψεις, απάντησε θρασύτατα: «Τότε ήμουνα στην αντιπολίτευση και δημοσίευα ό,τι ήθελα»! (Δεν είπε καν «ό,τι έκρινα σωστό»!)

Ως κυβερνητική εκπρόσωπος εξακολουθεί να τσαμπουνάει –και χωρίς στοιχεία πάντοτε– ό,τι της γουστάρει. Η ηπιότερη δήλωσή της ήταν: «Οι απόψεις περί δημοψηφίσματος δεν αθροίζονται». Δήλωση που αποτελεί κατάφωρη αντίθεση με την απόφαση του προέδρου της Βουλής, που ανήκει μάλιστα στο ίδιο κόμμα με δαύτην.

Στον τίτλο του σημερινού αυτοκριτικού άρθρου την αποκαλώ ειρωνικά «υπόδειγμα σοφίας». Για την εν λόγω κυρία περιττεύουν οι ειρωνείες, καθότι άσφαιρες βολές, σε σύγκριση με τα δυσθεώρητα ύψη που έχει φτάσει η χυδαιότητά της, σε συνδυασμό με ακατονόμαστες ύβρεις και εντελώς ανυπόστατες συκοφαντίες εναντίον των πανίσχυρων πλέον πολιτικών αντιπάλων τής φθίνουσας συγκυβέρνησης των χαμερπών προδοτών της πατρίδας μας, που έχουν βγάλει στο σφυρί το σύνολο της ΛΑΪΚΗΣ περιουσίας της.

Σʼ όλα αυτά πρωτοστατεί η Βούλτεψη, έχοντας αναλάβει ρόλο εμψυχωτή τών με ημερομηνία λήξεως κρατούντων. Παρεμπιπτόντως ασχολείται με αήθεις και αδιάντροπες επιθέσεις εις βάρος των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, όπως η ακόλουθη εμετική: «Ο καιρός τού κατεβάζω τα παντελόνια και κατεβάζω τον διακόπτη έχει τελειώσει»!

Το ξεσάλωμα της Βούλτεψη έφτασε την Τετάρτη στο απόγειό του. Ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τη μείζονα αντιπολίτευση της χώρας μας ότι διαθέτει «ένοπλες συνιστώσες»!

Η «εφ.συν» της Πέμπτης στο κύριο άρθρο της θεωρεί αδιανόητο μετά από τη δήλωση αυτή να παραμένει στη θέση της ως «κυβερνητική εκπρόσωπος». Αναρωτιέται μάλιστα εάν ο πρωθυπουργός γνώριζε τη «ρουκέτα» που θα εκτόξευε. Προσωπικά φρονώ ότι ο εμπνευστής της θεωρίας περί δύο άκρων είναι ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ της «ρουκέτας». Επιπλέον υποθέτω βάσιμα ότι η σύλληψη του Κασιδιάρη το πρωί της Πέμπτης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ. Πανικόβλητος είναι ο Σαμαράς. Γιʼ αυτό περιέπεσε σε μουγγαμάρα.


Σχολιάστε εδώ