Οι απόστρατοι «πήραν τα όπλα τους» και ετοιμάζονται για σύγκρουση…

Η ΕΑΑΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης για την υπʼ αριθμ. 2192/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και λόγω των πρόσφατων δηλώσεων της κυβερνητικής εκπροσώπου πως υπάρχει δήθεν συμφωνία για επιστροφή των αναδρομικών σε βάθος χρόνου, δηλώνει κατηγορηματικά πως η θέση της είναι «αδιαπραγμάτευτη» και συγκεκριμένα απαιτεί:

«Πρώτον, την άμεση και πλήρη εφαρμογή της 2192/2014 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Δεύτερον, την άμεση επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα προ της 1.8.2012 και, τέλος, την άμεση επιστροφή, στο ακέραιο και εις χρήμα, των παρανόμως κατακρατηθέντων ποσών από τις συντάξεις».

Η ΕΑΑΣ τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι μέχρι τώρα έχει προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς της Ελληνικής Πολιτείας και ότι αναμένεται επίσης στο προσεχές διάστημα και στο πλαίσιο της κοινής δράσης με το Συντονιστικό των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, εκ νέου συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Επιπλέον, στην ανακοίνωσή της, η ΕΑΑΣ θέτει υπόψη των μελών της δύο επιλογές δράσης, που δύνανται ο καθένας ατομικά, σταθμίζοντας τα δεδομένα, να αναλάβει.

= Πρώτον, άσκηση αγωγής στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την διεκδίκηση των αναδρομικών, με την οποία διακόπτεται αμετάκλητα η παραγραφή της απαιτήσεως και επιπλέον η απαίτηση αυτή έχει τοκοφόρο χαρακτήρα.

= Δεύτερον, υποβολή αίτησης στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με την οποία να ζητείται η αναγνώριση της απαιτήσεως των αναδρομικών, οπότε διακόπτεται η παραγραφή της απαιτήσεως αυτής. Σε αυτή την περίπτωση απλώς κερδίζεται χρόνος μέχρι να πάρει επίσημα θέση το υπουργείο Οικονομικών επί της αποφάσεως του ΣτΕ για το θέμα των αναδρομικών. Σημειωτέον ότι σε κάθε περίπτωση, κατά την ασφαλέστερη εκδοχή, ο χρόνος παραγραφής αρχίζει από την 1/8/2014.

Το καλύτερο λοιπόν που έχει να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι άμεσα να υλοποιήσει την απόφαση, πριν μετατραπεί η χώρα σε ένα απέραντο δικαστήριο εκδίκασης αγωγών. Άλλωστε «μυρίζει» εκλογές και μόνον ένας «αυτόχειρας» θα συνέχιζε να σφυρίζει


Σχολιάστε εδώ