Δύο εφοριακοί-ανδρόγυνο δεν υπέβαλλαν «πόθεν έσχες»!

Δηλαδή για την ακίνητη περιουσία, αλλά και το «ρευστό» τους που δείχνουν μια περιουσιακή κατάσταση αρκετά αξιοζήλευτη, με δεδομένους τους μισθούς δύο δημοσίων υπαλλήλων. Και την οποία έχουν υποχρέωση να αποδείξουν «πόθεν» απέκτησαν.

Κατηγορούμενοι είναι ο Θωμάς Μάντζιος, ελεγκτής στην Ε’ ΔΟΥ Αθήνας, και η σύζυγός του Ιφιγένεια Καλαμποκίδου, που ήταν στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Κρατήστε αυτή τη λεπτομέρεια, διότι θα φανεί χρήσιμη στο άμεσο μέλλον: Ο σύζυγος ήταν ο μόνος που είχε πρόσβαση στους υπολογιστές όλων των υπαλλήλων της ΔΟΥ, ο μόνος που γνώριζε τα «κλειδιά» τους. Υπολογιστές από τους οποίους μπορούσε να γίνει διαγραφή χρεών οιουδήποτε οφειλέτη και χωρίς να το γνωρίζει ο νόμιμος χειριστής τους. Και η σύζυγος, μέσω του TAXIS, μπορούσε να του παρέχει οποιαδήποτε επιπλέον πρόσβαση.

Ο κ. Θωμάς Μάντζιος, ως στέλεχος της Ε’ ΔΟΥ Αθήνας, επιφορτισμένος με το έργο του ελεγκτή, ήταν εκείνος που διέγραψε ένα σημαντικό μέρος των χρεών της καλλιτεχνικής «μη κερδοσκοπικής» εταιρείας του ηθοποιού Κώστα Καζάκου και της συζύγου του Ευγενίας Κόλλια, τα οποία ανέρχονταν σε 3,6 εκατομμύρια ευρώ. Και όταν το «ΠΑΡΟΝ» αποκάλυψε το εγχείρημα αυτό, που ήταν μεν νομότυπο, καθώς στηριζόταν σε ειδικό άρθρο που είχε ψηφισθεί ώστε να πέφτουν στα μαλακά όλοι εκείνοι οι καλλιτέχνες που κάνουν αρπαχτές, κυρίως στην επαρχία, αλλά δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους, ο κ. Μάντζιος μας έκανε αγωγή ζητώντας ως αποζημίωση… μερικά εκατομμύρια. Και βεβαίως το «ΠΑΡΟΝ» αθωώθηκε, αλλά μας μένει η απορία: Αν τα έπαιρνε, θα τα δήλωνε στο «πόθεν έσχες» του;

Η κ. Ιφιγένεια Καλαμποκίδου υπήρξε και εκλεκτή του κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ -γνωστού κατηγορουμένου επίσης για αλχημείες ως προς το ύψος του ελλείμματος- ο οποίος την επέλεξε, τον Ιανουάριο του 2011 να μετέχει στο επιτελείο που θα επεξεργαζόταν τα στατιστικά στοιχεία της απογραφής. Μια θέση που εξασφάλιζε ένα πρόσθετο εισόδημα στο ζεύγος των… φτωχών εφοριακών.

Μία από τις αιτίες των κακών αυτού του τόπου είναι το ότι «λύκοι» αναλάμβαναν να ελέγξουν τα «πρόβατα».


Σχολιάστε εδώ